Pe jumătate de drum, pe Clisura Dunării. Pe carosabil sunt bolovani şi se lucrează la reţeaua electrică

129

Şoferii care circulă pe Clisura Dunării trebuie să ştie că, de miercuri, 10 februarie, se circulă cu restricţii. Unele, cauzate de căderi de pietre şi bolovani de pe versanţi, altele din cauza lucrărilor la reţeaua de electrificare.

Problemele au apărut la începutul anului, când de pe versanţi au căzut bolovani foarte mari. Atunci circulaţia a fost oprită total, pentru ca pirotehnicienii şi muncitorii de la drumuri să poată detona blocurile de piatră. De miercuri, şoferii pot circula pe jumătate de cale.

DN57„În zona amintită, între localităţile Sviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş – Severin), a fost închisă circulaţia începând cu data de 16.01.2016 în urma căderilor de pietre. În această perioadă, de pe partea carosabilă a fost dislocată o cantitate de 13.700 mc de material pietros. Pe măsură ce lucrările au înaintat, au fost identificate unele blocuri de piatră de dimensiuni foarte mari, având aproximativ 100 metri cubi, care, în zilele de 3 februarie 2016 şi 8 februarie 2016, au fost fragmentate în urma unor operaţiuni de detonare şi fărâmiţarea acestora prin acţiuni mecanice. Ca urmare a acestor operaţiuni, a fost posibil ca, începând cu 10 februarie, circulaţia să fie deschisă parţial, pe jumătate de cale. În continuare, în zonă se desfăşoară lucrări de fărâmiţare a materialului pietros şi de degajare a acestuia de pe carosabil, în vederea deschiderii în totalitate a circulaţiei rutiere, în condiţii normale de trafic şi siguranţă rutieră”, transmite conducerea DRDP Timişoara.

lucrariŞoferii mai trebuie să ştie un element important. Pe o porţiune din drumul naţional nu au voie maşinile mai înalte de 4 metri. Asta pentru că se lucrează la reţeaua de electrificare.

“Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă participanţii la trafic că, începând cu data de 10 februarie 2016, ora 17, pe sectorul DN 57 km 65+600, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe 1/2 din cale cu restricţie de gabarit de înălţime de maxim 4 m, din cauza instalaţiei provizorii de transport a energiei electrice, amplasată în zona drumului de către CEZ Distribuţie Craiova, administratorul reţelei”, menţionează DRDP Timişoara.

Foto: https://www.facebook.com/cnadnr, https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor

LĂSAȚI UN MESAJ