Pe cerul Timișoarei vor evolua din nou așii aerului Foto-Video

196

Aeroportul Internațioanal Timișoara „Traian Vuia” anunță un eveniment ce atrage an de an toto mai mulți curioși din oraș și din împrejurimi. Pentru al cincilea an consecutiv are loc un spectacol aerian sub numele de Timișoara Air Show 2018. Se dorește a fi cel mai mare eveniment de astfel din vestul Țării.

Sâmbătă, 23 iunie, seara de la ora 19 vor porni motoarele. Dar cum directorul general, Dan Idolu, este om pățit și știe ce se întâmplă pe drumul de afluire către aeroport face un apel către toți doritorii să nu lase pe ultimul moment plecarea către locul faptei. Când mii sau zeci de mii de mașini pornesc în același timp inevitabilul se produce. Adică blocaj pe șosea și lume nervoasă. Spectatorii sunt așteptați începând cu ora 16.30, pentru a nu se forma cozi. Cum nici vremea nu se anunță a fi caniculară publicul va suporta ușor cele două ore în plus lângă tarabele cu răcoritoare, înghețată, clatite de toate dimensiunile, gogoși și jucării din care cele mai multe amintind de avioane. În acest timp se va putea căuta cel mai potrivit loc de privit cerul și aparatele de zbor.

Tot pentru bunul aflux către aeroport vor fi pe traseu polițiștii rutieriști, poliția comunei Ghiroda dar și oamenii de ordine ai aeroportului ce vor dirija șoferii către parcările pregătite special. Cu acest prilej se vor putea încerca și locurile din noua și încăpătoarea parcare finalizată în aceste zile. Vor fi cam șase mii de locuri de parcare fără plată. Câteva autobuze special cooptate în acest proiect vor face curse din sfert în sfert de ora cu plecare de la stația de la Bastion.

Și zburătorii sunt din cei mai mari ași ai manșelor. O trupă de acrobație de înaltă clasă va fi prezentă la spectacol, este vorba de Baltic Bees. Piloții letoni revin la Timișoara după prezența din 2016 ce le-a lăsat o impresie foarte bună.

„Piloții letoni au fost foarte încântați de publicul din Timișoara și de atmosfera de aici și au ținut neapărat să mai fie prezenți. Programul lor este foarte încărcat, însă au reușit și ne-au anunțat în urmă cu câteva zile că vor participa și ei”, a dezvăluit surpriza directorul Daniel Idolu.

Vor mai fi văzute pe cer și următoarele formații:
-Forţele Aeriene Române cu cele mai performante aparate de la mig 21 lancer la helicoptere
-Aeroclubul României cu Hawks of Romania,
-Parașutiștii Blue Wings şi The Pellicans,
-formaţia ASALT și skybolt of Romania
-binenînțeles nu pot lipsi Iacării Acobați ce vor încheia după obiceiul lor cu un show pirotehnic de zile mari.

Cum după show din nou se poate întâmpla să se formeze ambuteiaje cei ce apreciază muzica bună(și tare) vor putea rămâne să asculta un concert de rock cu două trupe ce nu mai trebuie prezentate, adică sârbii de la Melmac Riders și The Rock. Așa nu toată lumea va pleca în același moment.

Traficul aerian se va desfăşura conform orarului, însă pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre de Poliţie pentru dirijarea traficului, astfel încât să îşi aloce suficient timp pentru a ajunge la ora potrivită pentru formalităţile de îmbarcare care sunt la fel de amănunțite ca de obicei.

LĂSAȚI UN MESAJ