18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Pe bulevardul Cetății s-a desfășurat evenimentul „Străzi pentru Comunitate” | FOTO-VIDEO

Bulevardul Cetății, redeschis după reabilitarea de doi ani și ceva pe 17 februarie, a devenit, unul „al comunității”. Asta pentru că, aici, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a decis să organizeze evenimentul „Străzi pentru Comunitate”.

„Astăzi celebrăm o investiție europeană pentru comunitate. Bulevardul Cetății devine astăzi un bulevard «al cetății» și doar pentru oameni, așa cum este gândit tot proiectul. Este, de fapt, un bulevard nu doar pentru mașini, ci și pentru pietoni, pentru bicicliști și tramvaie și mă bucur foarte mult că, împreună cu ADR Vest, am putut să ducem acest proiect la un bun sfârșit. Avem o finanțare de peste 70 de milioane de lei. În aceste vremuri, este important să ne amintim că fondurile europene și apartenența noastră la Europa ne asigură prosperitate și un viitor bun pentru Timișoara. Mă bucur că și pe partea de transport public acest bulevard a arătat deja importanța lui, utilitatea lui”, a declarat primarul, prezent și el pe bulevard.

Potrivit acestuia, în primele șase săptămâni de la reluarea circulației tramvaielor pe Cetății, pe liniile 4 și 7 au fost peste 155.000 de călătorii validate, la peste 5.500 de curse.

„Străzi pentru comunitate”

Manifestarea „Străzi pentru comunitate” a început în 2021, în centrul Timișoarei. În 2022 a avut loc în Freidorf, apoi în Plopi, anul trecut. Acum, la a patra ediție, duminică, a fost adus și pe bulevardul Cetății.

„Mă bucur că astăzi au venit mii de oameni să celebreze împreună acest bulevard, această investiție. Încă o dată, arată că este o investiție pentru oameni și vom continua să facem investiții pentru oameni la Timișoara. Este eveniment organizat de Casa de Cultură. Am încercat să includem școlile, firmele și organizațiile care stau, de fapt, aici în zonă, fiecare să ofere câte o activitate: sportivă, culturală și concerte, prezentări de dans, judo, astfel încât să se bucure timișorenii de toate vârstele de această zi și de acest bulevard”, a mai spus edilul-șef.

Sursa: https://www.tion.ro/

Alte subiecte :

Între neo-marxism și neo-legionarism

În vâltoarea pricinuită de multiplele alegeri ce urmează să se consume pe parcursul acestui an, mi-a devenit tot mai clar faptul că, într-o importantă...

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

Citește și :