Pe avarii și de Paști, Poli spulberată și la Cluj: 1-5

1143

ACS Poli se întoarce cu tolba goală și cu onoarea distrusa din deplasarea de la Cluj-Napoca. Penultima clasată a pierdut cu 1-5 în fața CFR-ului și liga secundă este și mai aproape.

Situația Timișoarei rămâne la fel de complicată în play-out și după runda a noua. ACS-ul a pierdut pe terenul lui CFR Cluj diminuându-și șansele de salvare. Bănățenii au primit o mână de ajutor de la FC Botoșani, învingătoare în fața Voluntariului astfel că distanța s-a păstrat în clasament. Ecartul față de ilfoveni rămâne de 3 puncte cu 5 runde rămase de jucat…

Timișorenii s-au temut de forța ofensivă a clujenilor iar temerea violeților s-au dovedit a fi îndreptățite. Gruparea condusă de Coinceicao a atacat și a marcat de cinci ori în poarta unei echipe care până nu demult se lăuda cu o defensivă organizată și greu de depășit. E drept că feroviarii au avut superioritate numerică timp de 60 de minute, însă apărarea bănățenilor a clacat la fiecare atac. Ultimele patru goluri ale au fost copiate după același scenariu, centrare în centrul careului și reluare fără marcaj…

Careul oaspeților a fost luat cu asalt de CFR din primele minute. Căpitanul Scutaru și portarul Gomis, titularizat în premieră între buturi pentru Poli, au păstrat intactă tabela cu intervenții spectaculoase.

Primele semne de slăbiciune au venit în minutul 26 după accidentarea căpitanului. Ieșirea acestuia a dereglat sistemul defensiv pentru echipa lui Petre Grigoraș, iar noul-intrat Bocșan a avut partea sa de vină la momentul de cotitură. Gomis a degajat prost un balon, fundașul l-a scos din ofsaid pe Bud și acesta a scăpat singur spre poartă forțându-le pe Gomis să iasă din careu și să comită un henț. Eliminare pentru jucătorul african și bănățenii rămâneau în 10 din minutul 33. A ieșit Hernandez pentru a-i face loc lui Strauss între buturi.

Israelianul Strauss avea să fie învins la 10 minute de la intrarea în teren de aripa clujenilor Nouvier, lăsat nemarcat la marginea careului. CFR a majorat diferența în minutul 51 după golul lui Juan Carlos marcat dintr-o defensivă visătoare.

Dorin Goga a reaprins speranțele în tabăra lui Poli cu golul său inventat din nimic. Atacantul a insistat la o minge pe care a recuperat-o și a înscris din 12 metri: 2-1. Același Goga le-a dat emoții ardelenilor trei minute mai târziu cu un șut apărat portarul gazdelor.

Strauss a avut noroc la ghiuleaua lui Larie de la 35 de metri care a zdruncinat  bara transversală, însă două minute mai târziu a asistat neputincios la golul trei al CFR-ului înscris de Bud ca la antrenamente, simplu, fără marcaj.

Scorul a luat proporții în minutul 74 când defensiva bănățenilor l-a uitat liber și pe Beleck, iar acesta a înscris pentru 4-1. Apărarea lui Poli le-a mai făcut un cadou gazdelor și Cristian Lopez a înscris de pe ”bulevardul central” în ultimul minut: 5-1.

ACS Poli: Gomis – D. Popescu, Scutaru (25, Bocșan), Cânu, Melinte –Llorente, Jenkins – Goga, Nimely, Hernandez (35, Strauss) – Elek (71, Zicu).

 

LĂSAȚI UN MESAJ