PDL-știi revin în forță în ,,PNL” și fac legea pe listele pentru parlamentare! Oamenii lui Blaga pregătesc ,,desantul” și în PNL Timiș

507

Deși toate sondajele și analizele interne ale PNL arată clar faptul că partidul suferă mult din cauza ”PDL-izării PNL”, liberalii vor merge totuși pe mâna oamenilor lui Vasile Blaga. Potrivit surselor din partid, listele la București ar fi deschise de Cătălin Predoiu la Senat și Adriana Săftoiu la Camera Deputaților. Încă doi foști PDL-iști sunt imediat în spatele lor – Costică Canacheu, secretar interimar al PNL București, locul II pentru Camera Deputaților și Anca Boagiu, președintele reales al PNL Sector 2.

În Timiș, lucrurile se mișcă în aceeași direcție, oamenii lui Blaga dominând copios listele pentru alegerile din luna decembrie. Astfel, pe primele locuri la Senat și la Camera Deputaților se vor regăsi nume grele din fostul PDL, cum ar fi Alin Popoviciu (încă neanunțat oficial, dar care se va regăsi cu siguranță pe primele poziții din listă!) evident, Vasile Blaga, dar și Marilen Pirtea, actualul rector al UVT, cunoscut ca fiind un apropiat al lui Blaga.

Cât despre felul în care se așteaptă să reacționeze Nicolae Robu în fața acestui desant în forță al vechilor pedeliști în bătălia pentru listele pentru parlamentare, aproape nimeni dintre vechii liberali din Timiș nu-și mai face iluzii că primarul Timișoarei ar avea un cuvânt serios de spus în această privință! Astfel încât, nume de liberali autentici precum Ovidiu Drăgănescu, Viorel Coifan, Liliana Oneț n-au nicio perspectivă să se regăsească pe poziții eligibile în Timiș la alegerile din luna Decembrie.

De altfel, elocvente pentru a sublinia atmosfera din PNL sunt reacțiile din aproape toate filialele partidului din țară la pozițiile de forță impuse de oamenii lui Blaga în direcția menționată: ”Toți pierzătorii au fost premiați!”, tună un important lider PNL sub protecția anonimatului. ”Să vezi ce jale e în țară. Ai noștri pleacă pe la casele lor, alții pe la Tăriceanu, alții pe la Băsescu, pe unde pot ca să mai facă ceva. Ne-au încălecat de tot, iar singura grijă a Alinei e să își pună țuțerii pe locuri eligibile. Se va lua lumea cu mâinile de cap când vor deveni publice numele celor promovați pe liste pe locuri eligibile”.

Situația cu pricina este identică și în țară cu excepția locurilor unde vechii liberali au reușit la locale să își mențină cât de cât pozițiile.

”Suntem asaltați zilnic de ei. Vin și cer încontinuu câte o funcție, câte un loc și ne omoară cu reclamațiile la București. Am șefi de organizații pe la noi prin județ care au plecat din partid pentru că nu au mai rezistat presiunilor astea non-stop. Când le spun la ai mei de la București ridică din umeri și spun să avem răbdare”, a răbufnit un șef de organizație județeană provenit din rândurile vechiului PNL.

Situația pare explozivă în teritoriu. Sunt zvonuri despre existența unor liste paralele de candidați la centru și asta a condus la o nervozitate maximă.

Surse la vârf din cadrul conducerii PNL au confirmat pentru stiripesurse.ro existența acestor liste paralele de candidați.

”Am aflat că la București sunt deja liste paralele de candidați. Că nu se va ține cont deloc de ceea ce propunem noi prin filiale și prin forurile statutare. Consilieri de prin guvern, șoferi ai șefilor, odrasle de actuali parlamentari care au acceptat să nu mai candideze dacă își pot băga copiii, amantele și așa mai departe”, a mai spus sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ