Pavilion Muzical – lecții muzicale în clasă și acasă

44

Motivați de dorința de a oferi resursele necesare pentru explorarea universului digital prin prisma artelor, mai exact a muzicii, Asociația Tribul Artistic lansează proiectul Pavilion Muzical – lecții muzicale în clasă și acasă.

În această paradigmă a erei digitale, nevoia unei educații muzicale calitative se face ușor simțită, iar astfel, elevii ciclului gimnazial sunt invitați să descopere o platformă prietenoasă dedicată cunoașterii
tainelor muzicii. Pavilion Muzical adresează în mod direct nevoia de îmbunătățire a educației muzicale și dorește să ofere astfel sprijinul și contextul firesc pentru educarea tinerilor cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate, lipsiți poate de resursele necesare, precum și a elevilor din clasele de gimnaziu care și-ar dori să poată cunoaște mai temeinic această artă.

Instrumente, ritmuri, note sau genuri muzicale vor ajunge să capete sens cu ajutorul formațiilor Cobzality, PlaCello, Seven’s TM Show Band, Dincolo de ziduri, a muzicienilor Raluca Ilovan, Răzvan Poptean, Rareș Sângeorzan, Andrei Gologan, Roxana Circiu, Steffen Schlandt, Mădălin Luca, Vălungan Remus, Panici Rădoie, Johnny Kui, Ana Kui, DJ K-lu & MC Woodie și a directorului artistic al proiectului, Vlad Popescu. Lunile ianuarie și februarie vor fi dedicate înregistrării videoclipurilor educaționale cu artiștii menționați, urmând ca din luna martie acestea să fie ușor de accesat platforma de învățare digitală www.pavilionmuzical.ro care își propune pe termen lung să devină un centru de resurse pentru profesorii de muzică, dar și pentru cei interesați să descopere muzica. Adițional nevoii de învățare mediată de tehnologie, profesorii vor juca și ei un rol activ în proiect – vor pregăti alături de membrii echipei conținuturile video-urilor și vor fi invitați să propună constant alternative de predare a muzicii.

Structura videoclipurilor educative a fost gândită pentru a fi cât mai prietenoasă cu elevii și va avea atât o componentă practică, cât și una teoretică. Va fi prezentat câte un instrument, apoi se va face trecerea spre minutul de teorie, urmat fiind de prezentarea muzicală, ca în final artiștii să fie intervievați de copii din clasele V-VIII. De asemenea, minutul jocului pentru acasă nu va lipsi nici din cadrul acestui proiect.

Urmează să se observe dacă într-adevăr muzica poate schimba mica noastră lume, așa că începem prin acești pași ce țin de alegerea altui mod de abordare a felului în care muzica este predată, integrată și înțeleasă.
Avem în vedere și ultimul punct al proiectului care va susține dezvoltarea educației muzicale calitative ce presupune derularea unei campanii printr-o caravană muzicală, în tot județul Timiș, ca cei mici să beneficieze în întreg ansamblul de tot ceea ce muzica poate oferi. Mai multe informații despre caravana muzicală vor fi comunicate în curând.
Activitatea desfășurată prin proiectul Pavilion Muzical, de către Asociația Tribul Artistic, poate fi urmărită pe pagina de Facebook și, de curând, și pe pagina de Instagram.

*****
Despre beneficiarul de finanțare
Tribul Artistic dezvoltă și promovează manifestări cultural-artistice prin organizarea de evenimente independente sau în parteneriat cu alte asociații, implementate la nivel local și național. Printre proiectele de referință ale asociației, enumerăm: Romanian Chamber Orchestra (reunește, sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru, 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii), Eufonia Festival (cel mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României), PAVILION (un proiect de educație muzicală dedicat tinerilor și copiilor).

LĂSAȚI UN MESAJ