Paturi speciale COVID pentru copii, la Spitalul Județean Timișoara

76

Cazurile zilnice de COVID-19 cresc și tot mai mulți copii au nevoie de tratament. Pentru ei, reprezentanții Spitalului Județean Timișoara amenajează 25 de paturi. Acestea vor fi ocupate de micuți infectați cu Sars-Cov-2 și astfel va mai fi redusă presiunea de pe Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

„Încă de la începutul pandemiei, am reușit să ținem lucrurile sub control prin muncă, asumare, inițiativă dar mai ales prin faptul că am lucrar împreună atât între noi la Spitalul Județean, cât și cu celelalte spitale și cu autoritățile locale pentru sănătatea pacienților. Au început din păcate să apară cazuri și să și crească numărul lor în rândul copiiilor. Ieri am avut o întâlnire cu dr. Flavius Cioca, șeful DSP Timiș, prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș și prof. univ. dr. Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii Louis Țurcanu pentru a ne asigura că toți copiii noștri au acces la servicii de sănătate”, a transmis Raul Pătrașcu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara.

Zona roșie COVID din secția de pediatrie Bega va funcționa cu 25 de locuri într-o primă fază. Dacă va fi nevoie, reprezentanții spitalului spun că ppot crește capacitatea la 50 de paturi pentru copiii bolnavi de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ