Patru școli din Caraș-Severin au intrat în competiția națională Let`s Get Green pentru un premiu de 15.000 de euro

226

Patru școli din județul Caraș-Severin au fost validate să intre în proiectul Let`s Get Green organizat de Let`s Do It Romania. Dintre acestea, 3 sunt din mediul urban si una din mediul rural: Școala Gimnazială Nr.1 Celnic Anina, Școala Gimnazială NR. 8 Reșița, Școala Profesională Agricolă Cornereva și Colegiul Național CD LOGA Caransebeș.

Și în acest an, partenerul LDIR în judetul Caraș-Severin este Fundația Activity.
Proiectul “Let’s Get Green!”este o amplă campanie națională de educație ecologică la care s-au înscris 750 de școli din România, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.
Școlile validate, printre care și cele 4 din Caraș-Severin, se vor întrece într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, marele premiu fiind o transformare completă a școlii caștigătoare, în valoare de 15000 euro. Școlile vor realiza activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a parinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le aduce la reciclare. De asemenea, pentru a obține punctaje suplimentare, școlile vor realiza activități de voluntariat în comunitate.

Campania își mai propune să atragă atenția asupra importanței implicării active a populației în procesul de colectare selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora. Această colaborare se va materializa prin realizarea unui ghid de bune practici dedicat profesorilor, elevilor și părinților acestora, precum și punerea lui în practică de către comunitățile participante în cadrul proiectului “Let’s Get Green!”.

Anul acesta campania se bucură de suplimentarea cu 138 de școli, datorita parteneriatului cu organizația Greenpoint Management, care va acorda și un premiu special de 5000 euro școlii cu cea mai mare cantitate de deșeuri colectată, raportat la numărul de elevi.
Valoarea totală a premiilor si a materialelor este de 69 250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iunie 2018.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Kaufland Romania și se bucură de sprijinul Ministerului Mediului, Ministerul Educației Naționale, Greenpoint Management și Consiliului Național al Elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ