Patru scene din patru cartiere pentru un spectacol

53

„Shine your Light – Spectacolul orașului” CiviCultura 2019

Timișorenii au fost chemați în seara de sâmbătă la o serie de spectacole cu caracter urban de o factură nouă în cadrul „Shine your Light – Spectacolul orașului din cadrul CiviCultura 2019”.

Punerea în scenă a avut loc concomitent în patru spații diverse din oraș interconectate cu ecrane și sisteme audio-video: Parcul Dacia, Parcul Regina Maria, Piața Mocioni (Sinaia) și Complexul Studențesc.

Scenele urbane CiviCultura au găzduit această săptămână 4 concerte Țapinarii, 4 reprezentații teatrale, 4 proiecții și 4 discuții libere (CivicTalks) cu locuitorii cartierelor, despre problemele colectate, pregătind astfel publicul pentru spectacolul „SHINE YOUR LIGHT – Spectacolul orașului”.

Spectacolul final, CiviCultura , însumează și rezumă, într-un mod artistic, problemele zonale povestite de locuitorii din cele 4 cartiere din oraș, oferind o perspectivă „luminoasă”: lucrurile pot fi și bune dacă alegem să ne implicăm în rezolvarea problemelor din spațiul comun. Pe oricine se implică îl așteaptă o seară cu un spectacol cum nu se vede în fiecare zi, costume, lumini, ecrane, muzică, vietăți blamate ale cartierelor și zâne bune. În fapt, povești reale din jurul nostru. Spectatorii s-au plimbat prin ecrane din cartier în cartier pentru 45 de minute.

CiviCultura [iulie-octombrie 2019] a fost organizat de Asociația Culturală Diogene și Teatrul Studențesc Thespis în colaborare cu BIS Teatru , și a constat în acțiuni socio-culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei, ajutându-i să-și găsească curajul de a se transforma, din beneficiari ai proiectelor locale, în voluntari și chiar inițiatori.

Proiectul CiviCultura a fost lansat la Timotion 2019. Este realizat cu sprijinul Asociației Timișoara 2021 Capitală Culturală Europeană și cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, fiind parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

CiviCultura și spectacolul-nucleu sunt realizate și cu sprijinul Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Casa de Cultura a Studenților Timisoara , FITT Timisoara , Fundația Politehnica Timișoara , Universitatea de Vest din Timișoara . Parteneri media: TVR Timisoara , Radio Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ