Patru copii, salvați de stat dintr-o familie neglijentă. Erau flămânzi, desculți și dezbrăcați în curte

1174

Patru copii au fost luați dintr-o familie din Botoșani, după o intervenție a polișiei. Micuţii erau murdari, dezbrăcaţi şi înfometaţi. Copiii au ajuns într-un centru de stat.

Situaţia celor patru copii a fost scoasă la iveală de un grup civic din Zăicești care a venit să le ofere ajutoare. Atunci au observat dezastrul. În casa dărăpănată copiii trăiau cum apucau. Un bebeluş de 11 luni se târa gol de jumătate, în plină iarnă. Fetele mai mari nu aveau papuci în picioare şi mergeau desculţe prin curte, în luna ianuarie. Au fost anunţaţi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Aceștia au descoperit că niciunul dintre copii nu urma vreo formă de învăţământ, deşi cel mai mare are 11 ani. Erau îmbrăcaţi sumar, erau murdari şi flămânzi. Cel mai mic era bolnav, iar medicamentele i-au fost administrate deficitar.

Cei de la DGASPC au luat măsura protecţiei mamei şi copiilor. Deşi tatăl care consumase băuturi alcoolice de dimineaţă s-a opus, copiii au fost luaţi cu Poliţia. Aceştia vor sta 6 luni împreună cu mama într-un centru maternal.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ