Patronul unui restaurant din Timișoara s-a apucat de trafic de droguri din cauza pandemiei! A primit ani grei de închisoare pentru noua sa ,,ocupație”

306

Un bărbat de 30 de ani din Timișoara a fost condamnat pe 9 mai de Tribunalul Alba la cinci ani de închisoare pentru trafic internațional de droguri, după ce a fost prins cu 7,5 kilograme de canabis primite din Spania. Bărbatul a găsit o scuză inedită în fața anchetatorilor, după ce a fost prins în flagrant delict.

Proprietarul unui restaurant din Timișoara a fost pus sub acuzare pentru trafic internațional de droguri după ce, pe 26 ianuarie, a fost prins de polițiști la scurt timp după ce a ridicat un colet cu 7,5 kilograme de canabis trimis din Spania. Ca să nu fie prins de autorități, bărbatul în vârstă de 30 de ani a apelat la serviciile unei societăți de transport internațional din Alba Iulia și a utilizat o carte de identitate falsă pentru ridicarea coletelor trimise de un dealer din Spania. Două dintre transporturile cu droguri au trecut granița, fără să fie interceptate de autorități. Abia la al treilea colet, polițiștii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au intrat pe fir și au organizat flagrant delictul.

„Am avut un restaurant care nu a mers. Am fost constrâns de situație” După ce a fost prins, bărbatul a afirmat că a început să se ocupe de traficul de droguri cu aproximativ patru-cinci luni înainte de a fi prins de polițiști. A invocat că a recurs la această metodă de a face bani din cauză că pandemia de COVID i-a afectat afacerea și nu și-a găsit niciun loc de muncă.

Bogdan-Adrian R., în declarația-acord de recunoaștere:

„Am avut un restaurant care nu a mers, iar la un moment dat fiind nevoit să fac rost de bani, după ce am avut o discuție cu Lori, am decis să fac trafic. Din cauza faptului că nu am avut vaccinul făcut, nu am putut să muncesc nicăieri. Practic, în mare parte, am fost constrâns de situație. Regret fapta și îmi pare rău. ”

Primea drogurile și trimitea banii printr-o firmă de curierat

Bărbatul de 30 de ani a fost surprins în timp ce s-a deplasat la locul de unde se ridicau coletele aduse din Spania. În momentul în care șoferul microbuzului a strigat numele Adrian Scorțan, Bogdan-Adrian R. a prezentat o carte de identitate având fotografia sa și numele Adrian Scorțan.

A ridicat coletul și s-a deplasat la autoturismul BMW, parcat în apropiere.

Ulterior, s-a întâlnit cu o femeie care i-a înmânat o geantă sport, după care și-a continuat deplasarea prin oraș.

La un moment dat, s-a oprit pentru câteva minute, timp în care în autoturism a urcat un bărbat alături de care s-a deplasat către un bloc din zonă.

Cei doi au fost opriți de polițiști în momentul în care intenționau să intre în imobil. În colet au fost găsite 7,5 kilograme de canabis, iar în geanta primită de la femeie, alături de câteva haine, s-a găsit un recipient din sticlă, în interiorul căruia se afla „un vas din material plastic cu urme de materie vegetală, precum și un cântar electronic cu urme de materie vegetală”, după cum au declarat ulterior autoritățile.

Interogat de polițiști, bărbatul de 30 de ani a recunoscut că se ocupă cu traficul de droguri.

Despre bărbatul care îl însoțea a afirmat că nu are nicio legătură cu activitatea sa, afirmând că „a fost la locul și momentul nepotrivite”.

„Probabil și-a dat seama despre ce este vorba, că nu e prost. Cu toate acestea, nu știa de existența pachetului și nici de faptul că eu transport.

Eu eram destinatarul drogurilor. Intenționam să le vând. Mi le-a pus din Spania G. Lorenzo. M-am înțeles cu Lorenzo, care îmi este cunoștință, să-i trimit banii, iar el să-mi trimită drogurile”, a declarat timișoreanul la audieri. Pentru drogurile respective a spus că a plătit 12.000 de euro, bani pe care i-a trimis prin aceeași firmă de curierat.

5 ani cu executare

A recunoscut și că nu era prima dată când a primit droguri din Spania. De fiecare dată a folosit aceeași metodă, iar cantitățile erau asemănătoare, în jur de 7 kilograme de canabis.

Bărbatul a fost arestat și a primit 5 ani de închisoare. Foto ilustrativ: Shutterstock

Procurorii de la Crimă Organizată au efectuat percheziții la domiciliu său, ocazie cu care au găsit resturi de canabis.

O parte din drogurile care mai erau acasă au fost aruncate de soția bărbatului de 30 de ani, care s-a speriat de intervenția anchetatorilor.

Arestat preventiv, bărbatul de 30 de ani și-a recunoscut fapta în fața procurorilor DIICOT și a fost de acord cu pedeapsa: 5 ani de închisoare executată în regim de detenție.

Acordul de recunoaștere a faptei a fost validat de Tribunalul Alba pe 9 mai. Decizia instanței va rămâne definitivă dacă nu va fi contestată în următoarele zece zile.

Sursa: https://www.libertatea.ro-

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ