Patronul firmei Îngerii Galbeni și soția lui, reținuți pentru 24 de ore

105

În urma audierilor de joi dimineață, Răzvan Nedelcu și soția lui au fost arestați pentru 24 de ore. Ei se află în acest moment în arestul IPJ Timiș și urmează să fie prezentați, vineri, magistraților cu propunerea de arestare preventivă. Cei doi sunt acuzați de amenințări, șantaj și distrugere.

Joi dimineață, polițiștii au efectuat percheziții la sediile firmei Îngerii Galbeni, dar și în locuința acestora, de unde au ridicat mai multe documente și calculatoare.

Potrivit procurorilor, „dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în care s-au efectuat perchezițiile are ca obiect săvârșirea de către suspecții Nedelcu Răzvan Sorin şi Nedelcu Delia Florica, reprezentanţi ai SC Î.G.A. SRL şi SC B.T. SRL, în perioada 2015-2016, a 16 infracțiuni concurente de șantaj, prevăzute de art. 207 alin. 1 şi alin. 3 din Codul Penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal., constând în constrângerea, prin ameninţarea cu pierderea folosinţei autovehiculelor aflate în parcarea de pe str. Miresei nr. 1 din Timişoara prin transportarea acestora la punctul de lucru al societăţilor şi suportarea astfel a unor costuri suplimentare considerabile (cca 25 lei/minut), îndreptată împotriva persoanelor vătămate pentru ca acestea să dea diferite sume de bani reprezentând taxă de deblocare a roţii autovehiculelor/de ridicare/de depozitare/de urgenţă, după caz, săvârşite în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial”.

Anchetatorii susțin că angajații firmei erau instruiți cu privire la modul de operare. Ba chiar mai mult, angajaților le-au fost puse la dispoziție mașini nefuncționale în care să aștepte fără a fi observați.

Potrivit IPJ Timiș, taxele pentru deblocarea roților oscilau între 488 și 888 de lei și erau, de cele mai multe ori, achitate pe loc, deoarece proprietari mașinilor erau amenințați că autoturismele vor fi ridicate și duse în depozitul firmei. Conform polițiștilor, una dintre victime a plătit suma de 1.878 de lei pentru a-și putea recupera autoturismul din curtea unui punct de lucru al firmei Îngerii Galbeni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ