Patroana lanţului de farmacii Vlad, Rodica Vlad – condamnată: cinci ani de închisoare!

534

Cinci ani de închisoare, cu executare! Atât a primit Rodica Vlad, patroana lanţului de farmacii Vlad, într-un proces judecat la Tribunalul Mehedinţi.

Iată pedepsele:

– cinci ani de închisoare şi trei ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional;
– patru ani închisoare şi trei ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată;
– trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă continuată.

„Contopeşte pedepsele aplicate, urmând ca inculpata să execute pedeapsa principală cea mai grea, de cinci ani închisoare şi trei ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. (…) Scade din durata pedepsei închisorii pronunţate reţinerea din 21.11.2012”, precizează portal.just.ro. Sentinţa poate fi atacată cu apel, în zece zile.

Vezi AICI pedepsele aplicate tuturor inculpaţilor în acest dosar.

Instanţa a decis, totodată, confiscarea unor sume uriaşe de la inculpaţi. De pildă, aproape un milion de lei de la Rodica Vlad! Aceasta este obligată să plătească, în solidar cu alţi inculpaţi, precum şi cu părţile responsabile civilmente SC FARMACIA VLAD SRL şi SC PRO PHARM SRL, suma de 604.850,51 lei către statul român, reprezentat de ANAF, cu titlu de prejudiciu cauzat bugetului de stat, sumă la care se vor adăuga şi obligaţiile fiscale accesorii, începând cu data scadenţei şi până la momentul plăţii efective.

DIICOT arăta, în urmă cu trei ani,cu ocazia efectuării unor percheziţii domiciliare, că liderii grupării au identificat zeci de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision consistent, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. Au fost înfiinţat în acest scop societăţi comerciale “fantomă“, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării. Se vehiculau atunci, ca prejudicii, sume de ordinul milioanelor de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ