2.2 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

Patrimoniul sub reflectoare – Lumi reînviate

„Patrimoniul sub reflectoare – Lumi reînviate” este un spectacol de muzică și poezie care aduce în prim-plan poveștile copilăriei, ale tinereții studenției și amintiri ale familiei, invitând publicul într-o călătorie deosebită. Trecutul și prezentul se contopesc într-o manieră inedită cu ajutorul tehnologiilor digitale și de realitate augmentată, ce vor crea un spectacol deosebit pentru publicul prezent, reînviind amintiri, imagini și momente din viața familiei Jecza și nu numai.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Fundația Triade și va avea loc duminică, 05 noiembrie 2023, de la ora 19:00, în interiorul Muzeul Jecza (Calea Martirilor 1989 51/45, Timișoara). Participanții se vor bucura bucura de muzica clasică interpretată de către Alexandra Guțu, Marcel Tolcea și amintirile din anii studenției și amintirile de viață cu Smaranda Vultur și de poeziile lui Robert Șerban, ca parte a proiectului Patrimoniul sub reflectoare.
Sub lumina reflectoarelor, ne întoarcem pe drumurile trecutului, în sanctuarul amintirilor, un loc unde momentele pe care le credeam uitate vor prinde iar viața pe acorduri muzicale clasice. Fiecare acord muzical, fiecare vers rostit, fiecare frază citită va reaminti de jocurile de odinioară, de primele iubiri, de serile lungi de studiu și de reuniunile de familie pline de râsete și dragoste.
Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate la doar 60 de persoane, astfel că doritorii sunt rugați să își rezerve un loc prin completarea acestui formular:
https://form.123formbuilder.com/6546131/participare-dans-sh-05-11-2023https://spotlight-timisoara.eu/eveniment/lumi-reinviate/
Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.
Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara” sau scanând codul QR alăturat acestui comunicat.
● Link aplicații pentru utilizatorii Android: https://is.gd/SjiIgv   
● Link aplicații pentru utilizatorii iOS: https://is.gd/y6JxeV   
Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:
● Pagina web: https://spotlight-timisoara.eu/
● Facebook: https://www.facebook.com/SpotlightHeritageTimisoara/
● Twitter: @spotlight_TM21
● Instagram: @spotlight_tm

Alte subiecte :

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât și pe plan național și internațional“ opinează Dominic Fritz

Anul 2023 a reprezentat pentru Timișoara un an excepțional, care a depășit așteptările tuturor. „Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât...

Transport public gratuit în acest weekend

Ca urmare a adresei cu nr. 5397/05.12.2023, transmise de către A.D.I. - Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, în vederea sprijinirii evenimentelor...

Citește și :