Pastilele colorate care îi duceau în delir pe clubberii din Timișoara! ,,Barcelona” și ,,Superman”, vândute de patru adolescenți

1877

Patru tineri din Timiş care vindeau droguri în cluburile din vestul ţării, dar mai ales în Timişoara, au fost prinşi de poliţiştii de la Crimă Organizată din Arad, în timp ce comercializau mai multe tipuri de Ecstasy, dar şi canabis. Drogurile erau aduse în ţară, din Olanda, chiar de către unul dintre ei. Ofiţerii au găsit acasă la tinerii traficanţi peste 5.000 de pastile, printre care şi unele supranumite „Barcelona” şi „Superman”, dar şi sume impresionante de bani.

Poliţiştii de la Crimă Organizată, din Arad, i-au urmărit timp de patru luni pe cei patru tineri, printre care şi o fată, care au între 19 şi 24 de ani, scrie cancan.ro.

„La percheziţii au fost găsite, alături de cantităţi de canabis, peste 5.000 de pastile ce valorează pe piaţa drogurilor peste 350.000 de lei”, a declarat Bogdan Diaconescu, procuror la DIICOT Arad.

Anchetatorii au reuşit să dovedească faptul că unul dintre membrii reţelei, Mihai, a cumpărat în mod repetat droguri de risc (canabis) şi mare risc (MDMA) din Olanda, după care, cu ajutorul complicilor săi, le-a vândut consumatorilor. Printre drogurile comercializate se aflau şi unele supranumite „Barcelona” şi „Superman”.

Prima dată, suspecţii au fost filaţi când vindeau 50 de comprimate Ecstasy la preţul de 1.750 lei, iar apoi, chiar joi, când încercau să ofere 250 de pastile, la 7.500 de lei. Tinerii traficanţi introduceau drogurile în ţară prin Vama Nădlac şi aveau mare grijă să nu fie prinşi.

„Foloseau mijloace de comunicare de natură a-i face cât mai greu de interceptat”, a mai precizat procurorul Bogdan Diaconescu.

Conform şefului Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Arad, Cosmin Popovici, cei patru complici erau constituiţi într-un grup infracţional organizat, creat în cursul anului 2017, ce avea ca scop traficarea de droguri de risc şi mare risc pe zona de vest a României.

Cu ocazia percheziţiilor, acasă la suspecţi au mai fost găsite şi ridicate peste 5.000 de comprimate ecstasy şi 200 de grame de cannabis, în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

Procurorul Bogdan Diaconescu a vorbit şi despre cât de uşor le-a fost tinerilor să introducă drogurile în ţară. „În condiţiile în care numai la percheziţiile domiciliare s-au găsit 5.000 de comprimate, iar probele indică existenţa unor cantităţi sensibil mai mari de droguri valorificate în ultimele luni, se pare că lor nu le-a fost prea greu”, a mai sus Diaconescu.

Judecătorii au dispus, vineri, arestarea suspecţilor pentru 30 de zile.

sursa: cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ