Paşi mici pentru prelungirea liniei 7 de tramvai până la podul din Calea Şagului

575

Au trecut doi ani de când s-au terminat lucrările de reconfigurare a infrastructurii rutiere din Calea Șagului, lucrări ce vizau şi prelungirea liniei de tramvai 7 până la noul mall construit în zonă, în apropierea podului. Nici acum, însă, staţia de monitorizare a aerului nu este mutată, iar liniile de tramvai au rămas întrerupte.

Primăria Timişoara a reuşit abia acum să definitiveze un proiect de modernizare a întregii zone, pentru ca staţia să fie relocată. Autorităţile locale au avut nevoie de un an să pună pe hârtie planurile de modificare a infrastructurii urbane din Calea Şagului, după ce, în toamna anului 2016, Ministerul Mediului le-a transmis că sunt de acord cu mutarea staţiei, însă numai în baza unui astfel de proiect.

Mutarea staţiei şi prelungirea liniilor de tramvai nu sunt însă atât de uşoare. Lucrările nu pot începe în plină iarnă, iar primăria mai are niște paşi birocratici de trecut. Trebuie să concesioneze teren Ministerului Mediului pentru a muta staţia, trebuie să obţină alte avize pentru lucrări şi, apoi, proiectul, oricum trebuie aprobat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ