Pașaportul digital de vaccinare, miracolul renașterii turismului! Un operator turistic timișorean pariază pe ,,pașaportul anti-Covid” AUDIO

143

Certificatul european de vaccinare anti-COVID-19 ar duce la fluidizarea traficului din vămi și aeroporturi spune șeful unei agenții de turism din Timișoara.

Gabriela Petcana susține și că odată cu introducerea certificatului e vaccinare și agențiile de turism și-ar putea relansa afacerile.

“Ne bucurăm, sperăm ca lucrurile să se așeze cât mai repede. Fără doar și poate se va intra în continuare dintr-o țară în alta, în țările europene, și pe bază de test Real Time PCR pentru persoanele care nu s-au vaccinat. Dar dacă, măcar persoanele vaccinate vor avea acest pașaport digital vor ușura traficul în vămi, aeroporturi. Agențiile de turism nu pot decât să salute această inițiativă de a fluidiza, de a face cât mai ușoară munca oamenilor din agenții de turism, din hoteluri, din vămi și așa mai departe. Sperăm să se relanseze turismul cât mai rapid”, spune Gabriela Petcana.

În urma unei întâlniri virtuale a liderilor țărilor Uniunii Europene desfășurată săptămâna trecută, cancelarul german Angela Merkel a declarat că va dura aproximativ trei luni pentru a crea un certificat european de vaccinare COVID-19.

Audio aici: http://www.radiotimisoara.ro/2021/03/01/seful-unei-agentii-de-turism-din-timisoara-pasaportul-digital-de-vaccinare-poate-usura-traficul-in-vami-si-aeroporturi/

Sursa: www.radiotimisoara.ro