Pașapoartele și Înmatriculările Auto suspendă audiențele cu publicul. Cum vor fi eliberate actele

364

Grupul de Comunicare Strategică informează că, în perioada 11 – 31 martie, cererile de eliberare a pașapoartelor se vor face exclusiv în baza programărilor online și recomandă cetățenilor să opteze pentru ridicarea noilor pașapoarte prin serviciile de curierat. De asemenea, cererile privind înmatriculările auto și eliberarea de permise de conducere se vor depune și ele, exclusiv online, în perioada 16-31 martie.

„Vă informăm că, în perioada 11-31.03.2020, cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare se depun în țară la serviciile publice comunitare de pașapoarte, exclusiv în baza unor programări on-line”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Programările online vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

Măsuri similare vor fi luate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Cererile pentru permise sau înmatriculări vor fi făcute exclusiv în baza programării online.

„Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea MAI, informează că, în perioada 16-31.03.2020 cererile privind activitățile specifice din domeniul înmatriculări și permise de conducere adresate Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor județene și al municipiului București, se depun exclusiv în baza unei programări online”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Programările online vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro , secțiunea Programări online.