Pasajul Solventul – noi promisuni de la administraţia Timişoarei. Când se deschide șantierul

1020
Promisuni noi în cazul construirii pasajului Solventul. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că proprietarii terenului din zonă, parcelă necesară pentru realizarea obiectivului, au rezolvat problemele birocratice care îi împiedicau să cedeze suprafaţa municipalităţii. Astfel, autorităţile muncesc la studiul de fezabilitae şi la proiectul tehnic, promițând ca lucrările să fie încheiate în anul 2020.
„Am fost informat ieri că proprietarii domeniului Solventul și-au achitat toate datoriile către statul român, prin urmare, nu mai există niciun motiv să existe acel sechestru și proprietarii domeniului vor putea să își onoreze promisiunea făcută față de noi, de a putea să ne faciliteze realizarea pasajului Solventul cu tot cu pod peste Bega și cu toată amenajarea complexă pe care o vom face în zonă”, a declarat primarul Timişoarei.
Planurile sunt făcute în mare. Dacă totul merge bine, anul viitor ar trebui să înceapă șantierul la pasajul din dreptul fostului combinat petrochimic Solventul. Calea de acces cea mai scurtă din nordul orașului, care va lega sudul pe cale rutieră, va trece pe aici. A fost stabilit un traseu optim. Calea Bogdăneștilor va fi prelungită pe sub calea ferată până pe strada Gării, unde va exista un sens giratoriu. Aici ar urma să existe trei conexiuni. Una către Gară, alta către canalul Bega, ce va putea fi trecut pe un viitor pod, iar o a treia cale către vestul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ