Pas timid pentru modernizarea străzii Grigore Alexandrescu: se cere emiterea acordului de mediu

250

Se fac doar paşi timizi pentru modernizarea unei mari porţiuni din strada Grigore Alexandrescu. Primăria Timişoara cere acum emiterea acordului de mediu pentru începerea şantierului care i-ar scăpa de cozi pe şoferii ce folosesc această arteră.

Emiterea acestui acord ar putea dura şi mai multe luni, dar Agenţia pentru Protecţia Mediului susţine că durata medie de eliberare a documentelor este de 45 de zile. Dacă dosarul este complet şi apoi licitaţia organizată ca la carte, sunt şanse ca lucrările să înceapă anul acesta. Nu vor fi şi gata, însă!

Potrivit proiectului, din bugetul local se vor cheltui 9,5 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea a 800 de metri din stradă. Este vorba despre tronsonul cuprins între Calea Torontalului şi Calea Aradului. Lucrările vor dura 8 luni.

Autorităţile vor să lărgească strada la 4 benzi, acolo unde se poate, să toarne un nou strat de asfalt, dar şi să construiască trotuare, piste de biciclete şi spaţii verzi, lucruri care acum nu există.

Având în vedere urbanizarea intensă și dezvoltarea zonelor de locuințe, volumul traficului de autovehicule a crescut în mod considerabil, astfel că în anumite perioade ale zilei, capacitatea de circulație a drumului este depășită, traficul desfășurându-se anevoios, ca urmare este necesară modernizarea și realizarea drumului la patru benzi”, se arată în referatul de modernizare a şoselei.

În bugetul de anul acesta au fost alocaţi 1,5 milioane de lei pentru modernizarea trosonului.

LĂSAȚI UN MESAJ