Pas important pentru deschiderea primului cinematograf de artă din Timişoara

199

Timişoara va beneficia, până în 2021, de un cinematograf de artă. Unul dintre cimenaurile care au fost preluate de primărie va fi transfromat într-un spaţiu cultural şi de proiecţie de film de mai multe asociaâţii din domeniu. Primul pas a fost semnarea unui protocol de colaborare între fundaţii de profil şi primăria Timişoara.

“La Primăria Timişoara, a fost semnată o Declaraţie de colaborare între Primăria Municipiului Timişoara, Institutul Francez din România, compania Groupama şi asociaţiile locale din domeniu, Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor şi Asociaţia Română a Filmului Independent (Timishort), în vederea creării unui cinema de artă în centrul oraşului, în perspectiva anului 2021 şi sub cupola reţelei Europa Cinemas”, transmit autorităţile.

După ce opt săli (aflate în responsabilitatea RADEF) au intrat recent în proprietatea Primăriei Timişoara, mai multe întâlniri au avut loc între partenerii menţionaţi, în urma cărora a fost elaborat un document care precizează aportul fiecărei părţi implicate în proiect, numit « Declaraţie de colaborare ».

Viitorul cinematograf de artă urmează sa fie fondat şi renovat cu sprijinul unei companii private şi al Institutului Francez şi în colaborare cu asociaţiile locale din domeniu, Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor, Asociaţia Română a Filmului Independent, precum şi cu alţi posibili parteneri interesaţi în a susţine proiectul şi având competenţe în domeniu. Cinematograful de artă va fi amenajat fie în spaţiul actualului cinema Timiş, fie în cel al fostului cinema Studio şi, conform strategiei culturale a oraşului 2014-2024, va avea forma unui « art house », având ca misiune promovarea filmului european, românesc, de autor.

LĂSAȚI UN MESAJ