Partidul Patrioților dorește să fie în slujba poporului român! De astăzi, gruparea politică are filiale legal constituite în Timiș și în Timișoara | FOTO-VIDEO

356

În peisajul politic actual lucrurile sunt foarte fluide. Orice partid aflat la putere este lovit, inevitabil, de o uzură cu atât mai accentuată, cu cât întâmpină greutăți în administrarea puterii.

Dar, în același timp, cei aflați în opoziție se regrupează, se aliază sau dispar pur și simplu în uitare. Astfel rămân vacante unele nișe de alegători ce nu se regăsesc în oferta de pe piață.

Odată cu dispariția fostului PRM alegătorii cu inclinații naționale nu mai găseau cu cine să voteze. Acum a apărut o nouă formațiune politică care promite să se aplece mai mult la nevoile celor simpli, dar adevărați patrioți. Adică, cei ce țin la valorile țării și ale neamului, dar fără a cădea în extremismul negării valorilor europene. În definitiv, noi, ca români, suntem europeni de când ne știm din punct de vedere geografic și cultural. Doar administrativ ne consideră unii ca fiind mai estici, mai marginali, deci un fel de europeni pe jumătate.

Noul Partid al Patrioților promite să rezolve multe din aceste tare ale politicii românești.

Azi, sâmbătă, 3 decembrie, a avut loc la Timișoara ședința de constituire a filialei locale a Partidului Patrioților. Cu acest prilej au fost de față câțiva din cei care conduc partidul la nivel național.

Președintele în exercițiu Iulian Surugiu și vicepreședintele Ștefan Birică au supervizat alegerile și au chemat alături de partid pe toți cei ce cred în valorile ancestrale ale acestui neam. NIci măcar membrii simpli ai altor partide nu sunt excluși din start. Doar cei ce au ocupat funcții de conducere și au dus țara la dezastru ar trebui să se abțină. Aceștia vor fi refuzați.

Ca afiliere ideologică se are în vedere o politică de centru, populară. De altfel, deja, au fost realizate contacte cu Partidul Popular din Spania. Nici românii din diasporă nu sunt uitați. Chiar săptămâna viitoare se va constitui filiala din Milano a partidului.

Iulian Surugiu vine cu experiență din mișcarea sindicală, unde a activat mulți ani și explică că nu a fost membru de partid până acum deși a fost curtat chiar și de Ludovic Orban, care i-a promis un post de parlamentar. Și-a promis sieși că nu va face politică decât într-un partid nou, cu oameni noi. Și, iată, că a pornit acest partid din supărarea că în 32 de ani nu s-a schimbat prea mult societatea românească. Acum e momentul de a schimba mentalitățile. Iar un alt lucru îmbucurător este faptul că mulți tineri studenți, care nu vor să plece din țară, se alătură intențiilor partidului.

„Nu cred că sunt un bun politician. Nu știu să fur! Dar dacă mișcăm țara măcar 100 de metri și tot merită să ne implicăm” declară Iulian Surugiu.

Prim-vicepreședintele Ștefan Birică susține că se dorește o mișcare de centru politic. Partidul Patrioților va fi unul de mediere socială, care sprijină cultura autentică, valorile și tradițiile naționale.

Cât despre caracteristicile specifice acestei părți de țară, se mai spune că Banatul are capacitatea să selecteze tot ce vine din afară și să rețină doar ce e valoros. Dar totodată acest spațiu știe să se izoleze de influențele externe atunci când e cazul.

În urma alegerilor de azi, conducerea filialei Timiș a Partidului Patrioților va fi asigurată de președintele Marieta Dănescu și de vicepreședinții Adriana Chereji și Ioan Nicolaescu. Secretarul filialei va fi Roxana Lăcătușu.

În conducerea organizației municipale Timișoara se vor regăsi Cristian Stoica, ca președinte și vicepreședinții Nicolae Mocofan și Marius Pană. Secretariatul municipal va fi asigurat de Ramona Berinde.

„Partidul Patrioților consideră că pentru a putea privi în viitor trebuie să punem bazele unor prevederi legislative care să permită cetățenilor români să aibă parte de un sistem de învățământ de stat gratuit, să le fie respectate drepturile cetățenești și să aibă parte de un sistem de sănătate de stat ușor accesibil și de calitate”, a concluzionat președintele Iulian Surugiu.

LĂSAȚI UN MESAJ