Parlamentarul social democrat Alfred Simonis: ”fuga de răspundere este principala activitate în Primăria Timișoara!” – video

295

Deputatul social-democrat Alfred Simonis nu a mai apărut prea mult în public în ultima vreme, fiind probabil mai mult ocupat cu studiul proiectelor de lege decât cu comunicarea. Totuși, joi a ținut să facă câteva remarci destul de tari la adresa administrației locale.

Una din problemele care i-au atrasa atenția a fost situația porții de intrare în oraș din Calea Aradului, similară în multe aspecte cu cea care a făcut victime umane la furtuna din septembrie. Renovările, făcute cu bani mulți acum doi ani, au fost demontate din ordinul prefectului de Timiș. Ultima sedință a comitetului de situații de urgență a tras imperios atenția asupra pericolului unei astfel de construcții. Simonis critică modul haotic de lucru din Primărie: ”în două luni nu a catadicsit nimeni să ia o măsură în acest sens. A trebuit să se ocupe prefectura. Asemenea cosmetizări de fațadă, care au costat câte 50 000 euro bucata, ar trebui imputate celor ce au hotărât o astfel de lucrare fără a avea toate actele în regulă.

Oricând și oriunde în oraș se mai pot întâmpla asemenea nenorociri atâta vreme cât se acceptă sistemul de lucru cu încredințarea directă a lucrărilor unor firme clientelare”. Deputatul a vorbit și cu colegul său de partid Daniel Idolu pentru a se constitui o comisie la nivelul Consiliului Local, care va analiza asemenea lucrări făcute cu minime competențe. ”În aproape șase ani de administrare s-a preferat lucrul cu firme ce aveau mai multe merite de partid decât de experiență” spune social-democratul.

Alfred Simonis constată că de câte ori vine Curtea de Conturi la Primăria Timișoara găsește grave nereguli. Cele mai recente sunt legate de sporurile salariale acordate fără temei legal. În apelul său deputatul crede că prin reducere cheltuielilor aberante s-ar putea face serioase economii la bugetul local ce ar putea fi folosite pentru treburi serioase. ”Actulmente nu există departament sau serviciu care să funcționeze corect. Haosul este ridicat la superlativ. Câteva exemple din cele mai la îndemână au fost citate:
-Coltermul, ce are nenumărate datorii, se va ocupa cu reabilitarea școlilor din oraș.
-SDM se va ocupa de sistemul informatic de management al traficului
-Intreprinderea de transport local va pri mi noi atribuțiuni legate de iluminatul public. De fapt din acestă concesionare discreționară a lucrărilor se dorește o pasare a responsabilităților și accentuarea haosului în care nimeni nu răspunde de nimic și nu se pricepe la nimic” mai precizează Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ