Parlamentarii, tur de forţă în Norvegia pentru a rezolva cazul Bodnariu. Din delegaţie face parte şi senatorul de Timiş Ben-Oni Ardelean FOTO

147

Parlamentarii români cer reanalizarea ordinului temporar de plasament în cazul familiei Bodnariu! O delegație a Camerei Deputaților şi Senatului României, din care face parte şi senatorul de Timiş Ben-Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politică externă, se află în Norvegia. Aleşii noştri fac demersuri pentru susţinerea reîntregirii familiilor de români ai căror copii au fost preluați de Serviciul local norvegian de protecție a copilului – Barnevernet, precum familiile Bodnariu, Nan și altele.Ben Oni Ardelean Bodnariu 06

Ieri a avut loc o întâlnire de peste trei ore cu Anne Karin Hamre, guvernatorul județului Sogn og Fjordane, în jurisdicția căruia se află Redal, localitatea de reședință a familiei Bodnariu, și cu reprezentanți ai municipalității Naustdal.

Parlamentarii români au cerut acesteia imperios reanalizarea ordinului temporar de plasament pe considerentul că măsura adoptată este una disproporționată și reprezintă o interpretare abuzivă a principiului interesului superior al copilului (foto https://www.facebook.com/ArdeleanBenOni)

Ben Oni Ardelean Bodnariu 04Ei au arătat că există suspiciuni rezonabile privind unele vicii de procedură, mai exact nerespectarea de către Barnevernet a etapelor procedurale prevăzută în legislația norvegiană.

Anne Karin Hamre, guvernatorul județului Sogn og Fjordane, a admis că situația actuală reprezintă o provocare, fiind una sensibilă pentru ambele părți.

Ben Oni Ardelean Bodnariu 10Membrii delegației române au subliniat faptul că situația familiei Bodnariu și al altora care se confruntă cu dificultăți similare a generat o emoție deosebit de puternică în rândul cetățenilor români, atât din țară, cât și din străinătate, din cauza lipsei de transparență de până acum, precum și a suspiciunilor care planează asupra modului de gestionare a cazurilor.

Ulterior, delegația s-a deplasat la reședința familiei Bodnariu din localitatea Redal, unde a avut discuții cu cei doi soți, a vizitat locuința și a constatat că părinţii oferă condiții adecvate copiilor. La acest moment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord. De asemenea, parlamentarii au discutat cu vecini ai familiei, cetățeni norvegieni, precum și cu alți membri ai comunității locale care îi cunosc îndeaproape pe Ruth și Marius Bodnariu.

Astăzi și mâine au loc convorbiri cu comisii ale Parlamentului norvegian, cu reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale, precum și cu reprezentanți ai comunității românești din Norvegia.

LĂSAȚI UN MESAJ