Părinții scandalizați au venit la Inspectoratul Școlar! VIDEO

6197

Un grup de părinți a venit astăzi la Inspectoratul Școlar al Județului Timiș pentru a-și exprima nemulțumirea față de situația apărută la Școala generala nr. 21 din Timișoara, unde o profesoară lipsește de la clasă de circa 4 luni.

Mai precis, este vorba de profesoara de matematică de la clasa a VII-a, care e în concediu medical din luna ianuarie. Orele de matematică se țin când și când, de persoane din afara sistemului sau, în cel mai bun caz, de profesori suplinitori, însă de alte specializări.

Copiilor li se predau noțiuni care sunt mult sub nivelul clasei și chiar în afara programei, spre exemplu ce este cercul, ce este triunghiul, noțiuni care, spun ei, sunt la nivel de grădiniță.

Părinții sunt nemulțumiți că inspectoratul școlar nu se implică să numească un profesor calificat pentru materia respectivă, mai ales că acum urmează perioada tezelor, iar până la evaluările naționale pentru admiterea în liceu mai e doar un an.

Părinții au fost primiți de prof. Mihaela Petrov, inspector școlar general adjunct.

Update: După ședința întâlnirea la care presa nu a avut acces, Mihaela Petrov, inspector școlar general adjunct, a declarat că a aflat de situația de Școala generala nr. 21 abia în această vacanță și nu de la conducerea școlii, cum ar fi fost normal, ci de la părinți. Aceasta a completat că situația se va analiza până vineri, când va avea loc o nouă întâlnire cu părinții și se va lua o decizie. De pe urma situației au de suferit 4 clase, două de a VI-a și două de a VII-a. Împotriva profesoarei nu se poate lua nici o măsură; chiar dacă lipsește de 4 luni, ea se află în concediu medical legal, pe care îl ia din săptămână în săptămână.

Pe de altă parte, părinții sunt revoltați pe conducerea școlii, care nu a luat nici o măsură, iar unul dintre părinți chiar a declarat că s-a încercat purtarea unei discuții cu directoarea școlii, însă fără vreun rezultat. Dacă ar fi să dăm crezare celor spuse de părinți, directoarea le-ar fi spus acestora că pot să-și retragă copiii de la școală dacă nu le convine, fiindcă pe ea nu o afectează. De altfel, directoarea unității, prezentă și ea la ISJ Timiș, nu a dorit să dea nicio declarație presei.

4 COMENTARII

    • Asa e. E fosta directoare, pe varianta fara concurs, ca pe vremuri, si are alergie cronica la munca la clasa. In schimb a muncit pe rupte, vreo 48 de ore, in saptamana „Scoala Altfel”. Iar inspectoratul stie de luni de zile, dar se face ca ploua (si-o sa se mai faca).

      • Profesoara e o excroaca! Aceasta este bolnava de luni pana vineri, si sambata si duminica se face bine. Din moment ce nu sunt 10 zile de concediu una dupa cealalta, legea spune ca poate sa isi ia iar concediu. Iar dumneaei face asta la nesfarsit! rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ