Părinți sfâșiați de durere, la Timișoara. Bebelușul lor a murit din cauza gripei

10702

Un copilaș de aproximativ un an a murit, la Timișoara, din cauza gripei. Acesta mai suferea și de alte afecțiuni respiratorii.

Copilul de 11 luni a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, de la Pădurea Verde, iar gripa a fost confirmată ulterior de testele de laborator.

El a fost internat, vineri, la Terapie Intensivă, însă sâmbătă a decedat.

Doi părinți au rămas acum sfâșiați de durere.

Numărul deceselor cauzate de gripă, la nivel național, ajunge astfel la 44.

În această săptămână vom afla dacă va fi declarată epidemie de gripă în România. Până acum au fost raportate peste 5.800 de îmbolnăviri.

„Ţinând cont de faptul că ultimele două săptămâni din această perioadă epidemiologică au fost declarate săptămâni epidemice, adică numărul de cazuri diagnosticate a depăşit numărul de cazuri estimate, conform specialiştilor suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie”, a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ