Parcul auto al Timișoarei crește! Vom avea 44 de autobuze electrice noi

152

Transportul în comun din Timișoara ar putea deveni unul civillizat. Asta dacă o înțelegere între primărie și Ministerul Dezvoltării va fi pusă în practică. Potrivit autorităților, administrația centrală va trimite în orașul de pe Bega 44 de autobuze electrice.

Proiectul pentru achiziție este finalizat și va fi votat săptămâna viitoare. Apoi va porni o licitație pentru achiziția celor 44 de autobuze. Costul estimat trece de 26 de milioane de euro, iar din bugetul local se vor acoperi 2% din costuri.

Autobuzele vor avea 18 metri lungime și vor intra, de anul viitor, în cirrcuitul transportului în comun din oraș. Mai lipsesc, însă, șoferii!

STPT are un deficit mare de conducători auto și de vatmani, așa că face angajări și, speră reprezentanții primăriei, că atunci când vor veni autobuzele va avea și cine să le conduc,ă pentru a nu se mai repeta episodul microbuzelor, care au stat luni bune în depou din cauza lipsei de șoferi.

1 COMENTARIU

  1. Toate felicitarile si multumirile domnului primar Robu.

    Daca doriti sa rupeti gura targului si aveti aceasta posibilitate, cumparati noile autobuze urbane 100% electrice Mercedes Benz eCitaro (au fost lansate oficial cu doar 6 zile in urma, Hamburg-ul deja a comandat cateva sute de astfel de autobuze).

LĂSAȚI UN MESAJ