Parcare pentru biciclete „ca-n Olanda”, la Timișoara

93

La Timișoara a fost amplasată o primă parcare pentru biciclete după modelul celor folosite în Olanda. Aceasta este acoperită, ferind astfel mijloacele de transport alternative de intemperii. Parcarea este lângă sediul Consiliului Județean Timiș.

„De acum puteți să veniți cu bicicleta la CJT pentru că aveți unde s-o parcați în condiții excelente și în maximă siguranță.
Inaugurăm prima parcare de biciclete ca-n Olanda, din Timișoara.
Sunt încântat că pașii pe care i-am făcut în ultimele luni, pentru a contribui la dezvoltarea unei infrastructuri de calitate pentru transportul alternativ din județ, încep să se vadă.

Strategia VeloTimiș nu este doar despre piste de biciclete, ci despre încurajarea timișenilor să aleagă cât pot de des transportul nepoluant.
Lipsa locurilor de parcare sigure este pe lista motivelor pentru care unii timișeni nu aleg să folosească bicicleta pentru drumurile zilnice – am ascultat această nevoie și am venit cu o primă soluție”, a transmis vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș.

Potrivit acestuia, parcare este dotată cu cea mai recentă generație de sisteme de parcare pentru biciclete pe două niveluri, aici li se permite utilizatorilor să depoziteze bicicletele una deasupra celeilalte, dublând astfel capacitatea de depozitare.

Tot aici bicicliștii pot să-și umfle roțile de la bicicletă folosind sistemul Velopump Air pus la dispoziție.
Iar posesorii de biciclete și trotinete electrice își pot încărca gratuit vehiculele.

Astfel de parcări de biciclete sunt folosite în orașe ca: Amsterdam, Barcelona, Rotterdam și Salzburg.

Parcarea de biciclete de la Consiliul Județean este deschisă pentru toți bicicliștii.

LĂSAȚI UN MESAJ