26.7 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Parcare, autogară și o nouă gară la Aeroportul Timișoara

O parcare cu 700 de locuri va fi construită în fața noului terminal Schengen al Aeroportului International “Traian Vuia” din Timișoara.

Valoarea investiției este de 2,5 milioane de euro, bani pe care conducerea aerogării speră să-i atragă de la Ministerul Transporturilor. În caz contrar, noua parcare va fi amenajat[ din fonduri proprii.

Odată cu amenajarea acestei parcări va fi reconfigurat și vechiul spațiu de parcare, spune directorul general al Aeroportului din Timișoara, Daniel Stamatovici.

“După aceea va urma reconfigurarea parcării actuale, pentru că, după ce am făcut acest terminal, noi avem un terminal, fostele sosiri interne, care a rămas gol și pe care vrem să transformăm în autogară și gară. Va trebui configurată parcarea astfel încât să fie puse autobuze în această parte a parcării deja existente și să facem ieșire specială acolo. De asemenea există acel proiect care nu este al nostru dar noi vom fi beneficiarii CFR-ului care va face conexiunea între aeroport și oraș pe calea ferată și întreaga rețea feroviară”, spune Daniel Stamatovici.

Conducerea aeroportului din Timișoara are în plan și construcția unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 10 hectare care să asigure consumul de energie.

Cele 8 milioane și jumătate de euro necesare investiției vor fi atrase din fonduri europene.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Cu un stat îngropat în datorii, 2025 se anunță un an teribil pentru români

București. Taxe și impozite mai mari de așteaptă anul viitor, după alegerile parlamentare și prezidențiale, conform experților în economie. Guvernul nu a reușit să...

Cele mai importante măsuri de precauție pe care șoferii trebuie să le ia înainte să plece la drum pe caniculă

În contextul temperaturilor ridicate, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș oferă câteva recomandări pentru șoferii care pleacă la drum în aceste zile caniculare. Este esențial...

Citește și :