Panourile electorale, motiv de vrajbă între partide

65

Actuala campanie electorală, așa anostă și lipsită aproape total de vigoare și de mesaj, a reușit să învrăjbească spiritele între competitorii politici.

Potrivit conducerii județene a Uniunii Salvați România, partidele mai mari și cu mai vechi state în ring fac abuzuri și abateri de la prevederile legii electorale. În special la panourile de afișaj și la însemnele de partid ce apar pe îmbrăcămintea activiștilor și pe alte materiale promoționale, cum ar fi sacoșele inscripționate se întâlnesc încălcări ale legii.
USR ar dori să respecte jocul cinstit necesar. Dar în urma vizitelor în teren și a întâlnirilor cu publicul ori în timpul campaniilor de lipire de afișe s-au constatat multe nereguli. S-au depus deja două plângeri scrise la Biroul Electoral Județean Timiș. Se așteaptă o decizie cat mai grabnică și îndreptarea lucrurilor.

Majoritatea partidelor mai vechi încearcă să îngrădească posibilitatea de exprimare și de a expunere. Deci se blochează mesajul ce ar trebui să ajungă la cetățeni. Probabil că se tem de potențialul Uniunii. Reclamațiile se îndreaptă în special împotriva PSD-ului și aliatului-satelit PRU, ce abuzează și folosesc mai mult decât cele două afișe permise la un loc de afișaj. Aceste panouri se folosesc aiurea ocupând cu câte 4-5 afișe toată suprafața disponibilă. Încălcările sunt vizibile în tot județul, nu doar în locuri izolate. Au fost întâlnite asemenea cazuri la Făget, Lugoj sau Sânnicolau Mare. Nici măcar în Timișoara nu se folosesc corect panourile.

USR încearcă să evite acest tip de campanie și preferă să meargă mult pe teren pentru a discuta liber cu alegătorii despre toate problemele. Oamenii rezonează cu cei ce fac o astfel de politică. Și așteaptă oameni competenti să-i reprezinte în forul parlamentar. Se preferă discuțiile și înmânarea personală de tipărituri cu câteva puncte politice de rezolvat.
În opinia liderilor USR, de fapt este vorba despre lipsa bunului simț elementar și de o civilizație cu carențe educaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ