Până de Crăciun! Încă 15 de kilometri deschiși circulației pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva

2431

Circa 15 km din Lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva vor fi deschişi traficului până la final de 2016. La aceştia s-ar mai putea adăuga încă 10 km din Lotul 3, dar lucrurile nu sunt încă definitivate, a declarat Cătălin Homor, şeful de la Autostrăzi. La aceşti kilometri se vor adăuga încă trei din A3 de la Şoseaua de Centură spre Capitală. În plus, CNADNR speră că va finaliza lucrările şi va redeschide circulaţiei cei 22 de km pe A3 între Cunța şi Săliște până la final de septembrie.

„Probabilitatea foarte mare, spre 100%, este să deschidem 15 km din Lotul 2. Pe Lotul 3 nu aş vrea încă să spun nimic. Ar fi cei 10 km între cele două noduri, însă ar urma să fie foarte fracţionat sectorul. Am avut discuţii cu constructorul să vină cu un grafic cu certitudinea că putem finaliza. Nu vreau sa zic că vom deschide şi să nu deschidem”, a declarat directorul CNADNR, Cătălin Homor.

„Cu Acordul de Mediu… sunt foarte multe etape. Pe 15 octombrie este ultimul termen pe care îl avem. În funcţie de cum trece fiecare etapă de dezbatere publică. Sperăm ca până pe 15 noiembrie să avem şi Autorizaţia şi Acordul de Mediu. După ce vom avea aceste acte, pe Lotul 4 nu va mai fi nici un blocaj. Finalizarea pe Lotul 3 şi Lotul 4 este estimata pentru iulie 2017”, a precizat Homor.

„În luna octombrie scoatem la licitaţie porţiunea cu tuneluri”

Întrebat ce se mai întâmplă cu porţiunea din Lotul 2 unde trebuiesc construite tunelele pentru urşi, o lucrare a cărei lansare de licitaţie este aşteptată de mai bine de un an deja, Homor a precizat că licitaţia pentru proiectare va fi scoasă în luna octombrie.

„Constructorul de pe Lotul 2 s-a angajat că în luna septembrie va preda proiectul tehnic final pentru sectorul unde vor fi tunele. Va fi evaluat şi am putea chiar şi în luna octombrie să scoatem la licitaţie. Cu o marjă de rezervă aş putea spune că în luna noiembrie cel târziu va fi scos la licitaţie”, a spus Homor.

Cu toate acestea, nu ar fi primul termen pentru această licitaţie ce a fost încălcat. Licitaţia pentru bucata din A1 cu tuneluri este una din cele mai aşteptate şi promise din ultimul an i jumătate. Abia în februarie anul acesta CNADNR a decis asupra cărui proiect să fie realizat. Astfel, pe Lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva vor fi construite două tuneluri mai lungi, nu trei cum era planificat până acum.

Sursa: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ