Palma de Mallorca- insula contrastelor și a luxului

356

Faimoasă pentru plaje, oraşe şi perle, Mallorca este un mic paradis în apele Mediteranei. Agenția de turism Ultramarin vă propune să vă petreceți un sejur splendid pe insula vacanțelor nesfârșite, a plajelor misterioase (peste 120!) ascunse în spatele unor mărețe stânci, o insulă înconjurată de o mare de azur, cu golfuri cu priveliști desprinse parcă din cărți poștale.

mallorca2Palma de Mallorca, sau Palma, cum o mai numesc localnicii, este capitala insulei Mallorca și al întregului arhipelag Balear. Aceasta este centrul cultural și economic al insulei. După ultimele date statistice, acest oraș a fost desemnat ca cel mai apreciat spațiu de locuit din Spania. Cu toate că în ultimii ani a cunoscut o creștere economică și demografică spectaculoasă, Palma a reușit să păstreze farmecul și caracterul tradițional al vechii culturi. De aceasta vă puteți ușor convinge făcând o plimbare în centrul istoric al orașului, care începe cu Catedrala de pe malul mării și continuă până în interiorul orașului, pe strazile înguste dispuse în formă de pânză de păianjen, presarate cu vile mari, cu o arhitectură deosebită. Pentru a cunoaște adevărata față a orașului, vă puteți delecta savurând liniștea micilor piețe și a parcurilor orășenești, dar și animația restaurantelor, unde puteți gusta din delicioasele mâncăruri tradiționale spaniole.

mallorca5Printre atractivele obiective turistice ale Palmei se află Palatul Imperial, Castelul Belver, Catedrala Metropolitană care costituie un exemplu al arhitecturii gotice, tipice perioadei în care a fost construită. Pe lânga acestea, Palmei nu-i lipsesc atributele unui centru cultural modern, cum sunt teatrele, sălile de concert, centrele comerciale, discotecile și sutele de baruri accesibile pentru orice gust și orice buzunar. În ultimii ani, Palma s-a transformat în una dintre cele mai renumite stațiuni ale insulei, în care turistii sunt atrași de armonia dintre tradiție și modern, de hotelurile luxoase, cu servicii de înaltă calitate, situate în apropierea plajelor cu nisip fin, alb, de la Playa de Palma și Cala- Mayor.

mallorca3Capitala insulei, Palma de Mallorca, cu o reputație în creștere, este una dintre capitalele mediteraneene exclusiviste, fiind o destinatie turistica de TOP în Europa, atragând peste 6 milioane de turiști anual. Insula are o lungime de 100 km și o lățime de 75 km. Mallorca este considerata insula contrastelor, în sud-vest fiind situate orașe turistice foarte aglomerate, iar în partea de nord – frumuseți ale naturii încă neatinse; are plaje cu nisip în sud și munți înalți și țărm stâncos în nord. Majoritatea turiștilor se îndreaptă spre sudul insulei, dar dacă vă acordați timp pentru a explora și partea nordică a acesteia veți simți viața rurală, neatinsă înca de turismul în masă, si veți descoperi munții care la întâlnirea cu marea vă oferă plaje spectaculoase.

mallorca7Agenția de turism Ultramarin vă recomandă așadar cu căldură să alegeți pentru această vară un sejur în Mallorca, insula peșterilor secrete și a munților stâncoși, a fabricilor de perle și a orășelelor antice minunat amenajate.

mallorca4Mallorca, insula viitoarei tale vacanțe, te așteaptă cu brațele deschise fiind accesibilă acum datorită zborurilor charter. Plecarea din Timișoara este pe data de 23 iunie. Detaliile complete ale excursiei le puteți găsi pe http://www.ultramarintm.ro/d1116/sejururi/sejur-cu-avionul/mallorca-un-loc-desprins-din-paradis.html sau sunând la nr. de teleon al Agenției Ultramarin: 0256.499706. Vino să descoperi Mallorca așa cum o descopereau bătrânii pirați pe vremuri!

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ