Palatul Poştelor din Timişoara ar putea fi reabilitat

100

Directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu, a declarat marţi, la Timişoara, că Palatul Poştelor din municipiu, o impunătoare clădire construită în anul 1913, ar putea intra în reabilitare în perioada următoare, după ce consiliul de administraţie va aproba propunerea şi va fi finalizată licitaţia pentru execuţie.

„Ca urmare a unor discuţii foarte aplicate, ne-am gândit la ceea ce înseamnă reabilitare a clădirilor pentru Timişoara. Sunt încrezător că în consiliul de administraţie va fi votată această propunere de reabilitare a Palatului Poştelor din Timişoara. Valoarea investiţiei este de 11.000.000 de lei şi sperăm ca într-un orizont de trei luni să fie toată documentaţia şi să demarăm licitaţia pentru execuţie. Vom încerca să aducem şi plusvaloare estetică, inclusiv pe perioada şantierului”, a afirmat Horia Grigorescu, într-o conferinţă de presă derulată împreună cu primarul Nicolae Robu.

Directorul regionalei Timişoara a Poştei Române, Adrian Lulciuc, a afirmat, în acelaşi context, că în ultimii 50 de ani, la nivelul regionalei nu s-a mai făcut nicio investiţie majoră, aceasta fiind prima de o asemenea consistenţă.

Primarul Nicolae Robu şi-a anunţat public intenţia, de mai mulţi ani, de a închiria spaţii în Palatul Poştelor din Timişoara, unde a funcţionat Liceul de Poştă, pentru a muta câteva clase ale Colegiului Pedagogic ‘Carmen Sylva’, aflat vizavi, unde nu mai există posibilităţi de extindere pentru noi clase, iar numărul elevilor este mare, procesul de învăţământ desfăşurându-se şi după amiaza.

Palatul Poştelor din Timişoara are trei etaje supraterane, parter şi demisol, 170 de camere şi aproape 300 de încăperi, cu trei curţi interioare, una fiind acoperită cu vitralii. În palat au funcţionat, până în anul 1940, Şcoala Superioară de Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara, după modelul celei de la Paris, unică în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.