Pădurarul împușcat de un braconier în vestul țării, fusese sfătuit de șefi să închidă ochii / VIDEO

842

Un pădurar din judeţul Arad, împuşcat în urmă cu doi ani şi jumătate de un braconier, în timp ce hrănea animalele din pădure, a povestit coşmarul prin care a trecut atunci menţionând că şefii săi i-au zis „să o lase mai încet şi să nu-l mai intereseze, să nu mai vadă atâtea“.

Sorin Jiva este pădurar în Gurahonţ, judeţul Arad, şi în martie 2017 a fost împuşcat de către un braconier în timp ce se afla în pădure.
Atacatorul, Valentin Tamaş, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi plata unor daune în valoare de 50.000 de euro. La şase luni de la pronunţarea sentinţei, rămasă definitivă, Tamaş este în continuare în libertate, fiind dispărut. Nici până la ora actuală Poliţia nu a reuşit să dea de urma fugarului. Tamaş a fost condamnat definitiv după ce, în martie 2017, în timp ce se afla la braconaj într-o pădure de lângă Gurahonţ, l-a împuşcat cu arma de vânătoare deţinută ilegal pe Sorin Jiva, un angajat al Ocolului Silvic Gurahonţ, venit în pădure să aducă hrană animalelor. Tamaş a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor după ce victima, care a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale, deşi era întuneric, a reuşit să vadă la lumina unei lanterne faţa lui Tamaş. Nici în timpul anchetei, nici în cursul procesului, braconierul nu a recunoscut acuzaţiile.

Continuare si VIDEO pe Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ