Pacienții arși în incendiul de la Colectiv aduc controalele în spitalele unde sunt tratați

79

Fiecare spital care are în îngrijire pacienți arși în incendiul de la Clubul Colectiv va fi controlat de către o echipă a Ministerului Sănătății.

În următoarea săptămână se vor face aceste controale în urma cărora se va evalua fiecare caz în parte pentru a stabili un program adecvat de recuperare medicală.

„Dorința familiilor este suverană pentru noi. Pe de altă parte experiența medicală și judecata medicală vor prevala. Din acest punct de vedere trebuie să înțelegeți că suntem racordați la standarde europene. Ceea ce putem să oferim și prin legislația românească și prin infrastructura românească vom oferi. Pe de altă parte, acolo unde considerăm și judecăm că este un beneficiu medical pentru pacient vom încuraja chestiunea aceasta (n.r. să fie dus în străinătate)”, a spus coordonatorul Grupului integrat de intervenție în criză, psihologul Gabriel Diaconu pentru agerpres.ro.

Secretarul de stat, Dorel Săndesc, spune că în cazul în care pacienții ar avea nevoie de tratament în străinătate o comisie medicală va analiza fiecare caz, iar acolo unde va considera că prin gravitatea leziunilor și complexitatea procedurilor de recuperare există o recomandare pentru tratament în afară va face acest demers.

”Recomandarea va fi făcută de o comisie unică, pentru a asigura un procedeu standardizat”, a subliniat secretarul de stat.

Sursa foto: www.romaniatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ