Pacienți decedați, batjocoriți la un spital din vestul țării. Experiență traumatizantă pentru familia unui mort de covid

  286
  sursa foto - ziardehunedoara.ro

  Batjocură, umilință și afaceri cu persoane decedate. Toate aceste lucruri le-au experimentat rudele unui bărbat din Deva, decedat de Covid, la Spitalul Municipal „dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

  Conform unei anchete a ziardehunedoara.ro, de la spital li s-a spus că decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre, care are un TIR în curtea spitalului.

  Acolo, într-adevăr, au găsit o remorcă de TIR neînmatriculată, înconjurată de mormane de gunoaie. La nivel declarativ, remorca ar aparține unei firme de pompe funebre. Însă, din scripte reiese că aparține unei firme care are activitate în domeniul alimentației publice, respectiv restaurante/catering. Sau cine știe. Pentru faptul că au ținut cadavrul în remorcă 14 ore, angajații firmei SC Bom Mecanica SRL le-au cerut aparținătorilor 1.200 de lei!

  Nu doar faptul că li s-a perceput această taxă, ci și atitudinea angajaților firmei de pompe funebre le-a șocat pe rudele deveanului, care a murit în spitalul din Lugoj (înregistrare audio). Din acest motiv, au insistat, asumându-și orice risc, să fie desfăcut sacul în care se afla cadavrul, pentru a-l identifica. Persoana decedată a fost pusă în sac cu tot cu tuburile de la terapie intensivă, avea un cearșaf murdar legat de gât și era plină de sânge.

  Firma care a eliberat factura de 1.200 de lei pentru depozitarea rămășițelor pământești ale deveanului, se numește SC Bom Mecanica SRL, are ca obiect principal de activitate „restaurante”, precum și alte activități conexe. Societatea îl are ca unic asociat pe Octavian Batori, un afacerist din Lugoj, care apare în Registrul firmelor și cu o firmă de pompe funebre. Tot de la Bom Mecanica a închiriat o remorcă de TIR spitalul din Timișoara, pe care a instalat-o pe stadionul din oraș.

  Alte amănunte ale acestui caz pot fi consultate aici.

  LĂSAȚI UN MESAJ