Pacienţi cu COVID-19 din Timiş, transferaţi în alte judeţe, din cauza epuizării locurilor

    220

    Spitalele din judeţul Timiş sunt depăşite de numărul cazurilor de bolnavi COVID-19 care necesită Terapie Intensivă. Medicul ATI Ciprian Gîndac, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, spune că au început deja să transfere pacienţi spre clinici din ţară.

    „Suntem depăşiţi atât ca număr de cazuri cât şi în privinţa capacităţii în spital, pentru că nu numai la Terapie Intensivă dar şi locurile cu oxigen deja sunt epuizate în judeţul Timiş. Vă daţi seama, situaţia în care este medicul care trebuie să răspundă unui telefon de genul ‘Am pacient care are nevoie de Terapie Intensivă’. Noi le spunem că nu avem loc şi aşa mai departe, e un cerc vicios, sună la Centrul de Comandă, încercăm la Arad, încercăm la Oradea, la Sibiu, cât mai sunt locuri. Procentual faţă de numărul de cazuri severitatea este tot acolo, deci din totalul cazurilor, pacienţii de la ATI ajung între 2 şi 5 la sută, dar din păcate sunt mai numeroşi”, a precizat Ciprian Gîndac.

    Medicul timişorean Ciprian Gîndac susţine că, din punctul lui de vedere, atât deschiderea şcolilor, cât şi apariţia tulpinii britanice au dus la o creştere a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus în Timiş, în ultimele săptămâni.

    LĂSAȚI UN MESAJ