Pacient fugărit de medicul de familie, pentru că tușea prea puternic

1954

Situație de-a dreptul scandaloasă în cabinetul unui medic de familie din Iași. Un bărbat a fost pur și simplu fugărit de doctorul de familie pe motiv că tușea prea tare și dat afară fără niciun ajutor.

Răcit bocnă, ieșeanul în vârstă de 54 de ani a încercat să se trateze la domiciliu pentru câteva zile, însă tot nu se simțea bine. Deși era echipat corespunzător și avea programarea aferentă, bărbatul a fost umilit de propriul medic de familie. „Este strigător la cer că am ajuns să trăim vremuri în care medicii, cu salariile recent mărite, refuză să trateze pacienții, considerând că oricine trece pragul cabinetului are COVID”. Întrebată despre această situație, dr. Lidia Panfil nu a văzut o problemă în ce s-a petrecut cu pacientul.

După câteva zile în care a încercat să se trateze acasă, de ceea ce părea a fi o răceală puternică, bărbatul a decis să meargă la medicul de familie. Echipat și dotat corespunzător conform recomandărilor, ieșeanul a fost pur și simplu fugărit în momentul în care medicul de familia a auzit că tușește.

„Ajuns la medicul de familie cu mască și mănuși pe mâini, a fost sfătuit (dacă pot folosi acest cuvânt care este prea blând pentru a descrie tonul doamnei doctor) să nu se apropie de dumneaei întrucât ea are familie. Într-adevăr, tata tușește foarte puternic, însă orice om care are o răceală puternică și nu COVID tușește și are nevoie de un consult. În fine, i-a fost înmânat concediul medical și a fost rugat să plece. Nu l-a ascultat la plămâni, nu a verificat dacă are febră și nu a prescris nicio rețetă”, a povestit fiica pacientului.

Întreaga poveste pe bzi.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ