Ovidiu Ganț pornește campania de primăvară de politică externă

219

În acestă perioadă din an, politica dâmbovițeană lâncezește și, după aprecierea unui clasic, se cam învârte ca mâța în jurul cozii. Semne de evidentă plictiseală. Noroc că parcă politica externă este mai activă. Începe ofensiva politică de primăvară pe plan internațional.
La asta contribuie și unii parlamentari ce-și iau în serios rolul de reprezentanți și chiar încearcă să-și reprezinte alegătorii. Un activ deputat din Banat caută noi contacte, dar și reînnoadă vechi prietenii într-unul din cei mai puternici jucători politici ai continentului. El este ferm convins că de la relațiile interpersonale și interetnice se ajunge la cele dintre grupări politice sau, ce e și mai important, la relațiile culturale și economice solide între țări.

Deputatul Ovidiu Ganţ va efectua în perioada dintre 26 februarie și 3 martie o vizită de lucru în Germania, la Berlin şi în landurile Bavaria, Saxonia şi Turingia. Parlamentarul Forumului Democrat German va avea o serie de întâlniri cu politicieni germani şi va susţine cu acest prilej și o alocuţiune la o manifestare publică în Turingia.

La Berlin sunt stabilite stabilite convorbiri cu domnul Dr. Günter Krings, Secretar de stat la Ministerul Federal de Interne, Membru al Bundestagului, însărcinat cu problemele minorităţilor naţionale al Guvernului Federal, cu domnul Eckhard Pols, Preşedintele Grupului Deputaţilor CDU din Bundestag pentru problematica minorităţilor naţionale, cu domnul Dr. Christoph Bergner, Preşedintele Forumului Germano-Român şi va avea o întrevedere la Cancelaria Federală.

Totodată se va întâlni cu domnul Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, pentru a conveni asupra activităţilor bilatererale din acest an.

La München sunt prevăzute întâlniri cu doamna Barbara Stamm, Preşedinta Parlamentului Bavariei, şi cu domnul dr. Bernd Fabritius, Preşedintele Asociaţiei Saşilor din Germania. Nu trebuie uitată contribuția deosebită a celor doi vechi prieteni ai României la includerea țării noastre între partenerii serioși de dialog în comunitatea europeană.

Vizita la Dresda se desfăşoară la invitaţia domnului deputat Octavian Ursu, membru al Parlamentului Saxoniei. Aici vor avea loc întâlniri cu domnul Dr. Matthias Rößler, Preşedintele Parlamentului Saxoniei, cu Ministrul Cancelariei Saxoniei Oliver Schenk, cu domnul Sebastian Gemkow, Ministru al Justiţiei din Saxonia şi cu domnul Jan Hippold, Preşedintele Comisiei Economice cât şi cu membrii Comisiei de Afaceri Europene.

După o convorbire cu domnul Manfred Grund, liderul deputaţílor CDU din Bundestag din landul Turingia, respectiv cu alţi deputaţi din acest land, domnul deputat Ganţ va participa la o manifestare publică unde va rosti o alocuţiune.

Toate discuţiile se vor axa pe relaţiile bilaterale politice, economice şi culturale dintre România şi Germania, afaceri europene şi situaţia minorităţii germane. Un alt obiectiv îl reprezintă relansarea dialogului parlamentar cu Bundestagul şi cu landurile din estul Germaniei, Saxonia şi Turingia.

LĂSAȚI UN MESAJ