”Ospitalitatea”, protest în Piața Victoriei! FOTO-VIDEO

218

Toți actorii implicați în industria ospitalității au ieșit la protest, vineri după ora 17:00, în Piața Victoriei din Timișoara. Sunt zeci de oameni în centrul orașului, printer care patroni de localuri, hotelieri, ospătari, muzicanți, fotografi sau cameramani.

Manifestarea ”Lăsți-ne să muncim!” vine în contextual în care toată industria ospitalității este supusă la măsuri dure, care se schimbă rapid și care au dus, în cazul multora, la concedierea angajaților și chiar închiderea business-ului.

”Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria HORECA este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 80% față de primele nouă luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori. Restricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor, nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii. Prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu – hoteluri, restaurante, cafenele, organizări de evenimente.

Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor naționale”, declară reprezentanții HORETIM.

Reprezentanții industriei ospitaliere cer ca aceleași restricții ce le sunt aplicate afacerilor lor să fie impuse și altor domenii. Acești au și două solicitări: anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul in curs și anul viitor și a celor locale pentru clădirile și terenurile active în domeniul Horeca”.
În Timișoara, unde rata de infectare este mai mare de 2/1.000 de locuitori, restaurantele, cafenelele, barurile și cluburile din interiorul clădirilor au dreptul să funcționeze la 30% din capacitate.

LĂSAȚI UN MESAJ