Orice picătură de sânge poate salva o viață. Campanie de donare de sânge la care au participat aproape 80 de medici, asistente medicale și infirmiere din cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp

26

Peste 35 de litri de sânge sau necesarul pacienților noștri pe o perioada de aproape trei săptămâni. Acesta este bilanțul acțiunii de donare de sânge la care au luat parte medicii, asistentele și infirmierele din cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.
Timp de două zile, una dintre încăperile spitalului universitar OncoHelp s-a transformat într-un veritabil centru de recoltare. Acțiunea a fost organizată împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara.

„Majoritatea pacientilor oncologici au nevoie, într-un anumit moment al tratamentului, de transfuzii de sânge pentru restabilirea volumului si compoziției sanguine necesare continuării tratamentului specific. Din păcate, numărul celor care se îndreaptă spre centrele de recoltare este din ce în ce mai mic, statisticile arătând că doar doi la sută din populația țării donează sânge. De aceea, am decis ca în fiecare an să organizăm cel puțin o campanie internă prin care să contribuim la nevoia de sânge a celor aflați în suferință. Peste 80 de colegi din cadrul asociației au decis sa sprijine acest proiect si s-au prezentat pentru a dona” spune dr. Valeriu Boruga – manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

„450 de ml de sânge. Atât putem să donăm o dată. Ai spune că pare puțin. O pungă. Dar fiecare picătură din acea pungă contribuie la salvarea unei vieți. Noi luptăm în fiecare zi, în fiecare minut, să salvăm vieți. Și, nu de puține ori, nu am putea să administrăm un tratament prin care luptăm împotriva cancerului, dacă nu realizăm acea transfuzie, dacă nu creștem pacientului nostru nivelul hemoglobinei”, spune Anca Buldur – asist. șef Oncologie – Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Mulțumim colegilor de la Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara care au organizat laboratorul de transfuzie în cadrul spitalului nostru.
Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi si 5 paturi ATI SPA( Supraveghere post-anestezie). În cadrul Centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie). În cadrul unității sanitare functionează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării. Tot aici, pacienții beneficiază de cazare și masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, în cadrul unei clădiri cu 48 paturi care asigură condiții hoteliere moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ