Orban: România ar putea pierde cele 30 de miliarde de euro din fondul de redresare din cauza dublării alocațiilor și pensiilor mărite

90

Premierul Ludovic Orban. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban a declarat, joi, la Focșani, că există oficiali europeni la Bruxelles care, din cauza deciziei Parlamentului de a dubla alocațiile și de a mări pensiile cu 40%, “pun sub semnul întrebării” posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de reziliență și recuperare economică.

“Dublarea alocațiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă a deficitului, cu 0,6%”, a spus premierul, după anunțul că CCR a respins sesizarea de neconstituționalitate depusă de Guvern privind dublarea alocațiilor.

Orban spune că mai există și altă cale de atac.

“Am mai trăit acest episod. PNL va dubla alocațiile, dar așa cum am hotărât, în cinci trepte, ultima fiind la 1 iulie 2022”, a adăugat acesta.

“Deocamdată e numai un anunț al CCR. Așteptăm motivarea CCR. În funcție de motivare vom decide ce avem de făcut. Creșterea alocațiilor este o prioritate pentru PNL.

Pot să vă spun că deja la Bruxelles sunt oficiali europeni care, din cauza deciziei luate de Parlament, pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de reziliență și recuperare. Adică România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloșiei și lipsei de responsabilitate a PSD, care, ca să mai obțină câteva voturi prin minciună și prin demagogie în aceste alegeri, sacrifică destinul României pe termen mediu și lung”, a mai spus liderul liberalilor.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ