Orban, acuzaţii grave după congresul PNL: A fost o lovitură de partid!

28

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban face acuzaţii grave la adresa noii conduceri a partidului şi reclamă nereguli în legătură cu modul în care Florin Cîţu a câştigat preşedinţia formaţiunii. Potrivit liberalului, „mecanismele de control şi presiune utilizate” în cursa internă a partidului „sunt desprinse din regimuri totalitare”, iar „preşedintele României a încălcat Constituţia”.

„Dacă cineva îşi imaginează  că poate să-mi închidă gura după ce s-a întâmplat sâmbătă şi duminică, înseamnă că nu mă cunoaşte. Au fost cele mai grave încălcări ale normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani”, a declarat Ludovic Orban. Fostul preşedinte de partid spune că „după o campanie în care racolarea în echipa câştigătoare s-a făcut cu arcan, au fost daţi afară din funcţii publice de liberalii din echipa lui Cîţu zeci de susţinători ai mei din PNL, o campanie caracterizată prin presiuni, ameninţări, utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, o campanie în care au fost utilizate promisiuni de bani publici către reprezentanţii PNL din administraţia locală, după o campanie în care preşedintele PNL a fost atacat mai mârşav decât a fost atacat de PSD, totul a culminat cu un aşa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental într-o democraţie, dreptul de a alege liber”.

Potrivit acuzaţiilor lansate de Orban, „mecanismele de control şi presiune utilizate sunt desprinse din regimuri totalitare, să vezi miniştri, primari, preşedinţi sau vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, liderul grupului de la Senat sau alţi parlamentari cum împiedică exercitare la vot, cum controlează, cum votează, e fără precedent  în democraţie”.

„Planificatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democraţiei şi uneltele lor jalnice din afara şi interiorul partidului şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL, au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate şi distrugând imaginea publică a PNL. Dacă au făcut-o să pună mâna pe putere nelegitim în PNL, nu o vor face şi în ansamblul societăţii româneşti, împiedicând exercitarea liberă a cetăţenilor? Nu cumva sunt un pericol pentru societatea românească dacă au fost în stare să îşi ameninţe colegi, prieteni camarazi, să forţeze oameni pe care îi cunosc, alături de care au stat ani de zile”, mai spune Orban.

Liberalul declară că nu este înfrânt şi va continua să lupte. „Nu sunt înfrânt. Sunt pe câmpul pe luptă şi voi continua să lupt pentru libertate, democraţie, visul frumos pe care îl am despre România. Rămân acelaşi om care îşi iubeşte ţara, liberalismul, respectă şi acţionează în conformitate cu tradiţia şi uriaşele realizări ale înaintaşilor noştri din PNL. Toată acţiunea mea va fi pentru a susţine toate proiectele de dezvoltare ale României, pentru a susţine valorile şi principiile în care cred cu tărie”

Ludovic Orban a mai completat faptul că i-ar fi ruşine să ajungă la conducerea partidului în modul cum a ajuns Florin Cîţu preşedintele PNL. „Mi-ar fi ruşine dacă aş fi în locul lui să ajung preşedinte al PNL aşa cum a ajuns el. El nu va mai fi prim-ministru. Dacă va rămâne prim-ministru va rămâne din mila PSD, iar dacă rămâi din mila PSD, îţi baţi joc de simpatizanţii PNL care cred din ce în ce mai puţin în Florin Cîţu. A devenit pentru un număr uriaş de cetăţeni o persona non-grata”, spune Orban.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ