Orarul vaporașelor, secret până săptămâna viitoare! Câte ambarcațiuni intră în funcțiune

118

Vaporașele intră în funcțiune săptămâna viitoare! Este ultima promisiune a autorităților locale legată de circulația celor 7 ambarcațiuni cumpărate de mai bine de 2 ani de Primăria Timișoara cu 7 milioane de lei.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, ține secret orarul de circulație a vaporașelor, costul unei curse, precum și traseul lor. Edilul spune că la începutul săptămânii viitoare va anunța toate detaliile. Apoi, ambarcațiunile vor plimba pasagerii în regim de transport în comun.

”Marți vă voi comunica detalii, inclusiv orarul curselor. Vom începe cu 3 vaporașe și o să ne adaptăm cererii. Vom studia la fiecare cursă fluxurile, vom avea oameni care vor nota câți și unde urcă și până unde merg. În funcție de aceste informații vom face ajustările de rigoare pentru a fi cât mai eficienți”, a declarat Nicolae Robu.

Transportul pe apă ar putea fi gratuit. Aceasta este dorința edilului șef, însă încă nu se știe dacă proiectul european ar putea să nu permită asta.

”Proiectul este ambiguu în această privință. Dacă ne permite noi vom subvenționa totul ca să nu îi mai încurcăm pe oameni. Nu vom face venituri foarte mari, nu se pune problema de profit, doar niște venituri”, a mai spus Robu.

Vaporașele au deja stațiile făcute, dar nu există un orar și nu s-a stabilit nici costul unei călătorii. În trecut, autoritățile vorbeau de tariful de 1 leu pentru un bilet.

LĂSAȚI UN MESAJ