“Ora Pământului” – un spectacol “înflăcărat” în Piaţa Libertăţii-VIDEO

438

Timişoara a sărbătorit astă seară „Ora Pământului”, în Piaţa Libertăţii, printr-un spectacol de lumini. Foc, flacără, basm.

Aşa că timişorenii care au ţinut să stingă luminile timp de o oră, şi-au luat odraslele mai mici de mânuţă şi au pornit spre Piaţa Libertăţii, unde între orele 20,30 – 21,30 au putut urmării „Dansul luminii”, un spectacol jucat de jongleorii de foc de la Amaris Agni, basm re-inspirat din basmul românesc „Balaurul cu 7 capete” de Petre Inspirescu. Aici, prin jongleriile cu focul, Românaşul Verde a trebuit să înfângă balaurul pentru a câştiga mâna prinţesei, ceea ce s-a întâmplat până la urmă, viteazul Românaş Verde depunând rând pe rând armele confiscate de la inamicul răpus la picioarele regelui.

Artiştii prezenţi spun că s-au bucurat de popularitate şi, prin ceea ce au făcut, au încercat să ajute planeta să recupereze din ceea ce a pierdut de-a lungul timpului.

Cei mai încântaţi s-au arătat a fi cei mici, care au aplaudat continuu: „mi-a plăcut cel mai mult roata de foc ce o învârteau şi jocul scânteilor”, sau ”mi-a plăcut povestea şi oamenii care jonglăreau cu focul. Nu mi-a fost frică de foc chiar dacă s-a apropiat de mine”.

Prin aceasta, s-a încercat a se trage un semnal de alarmă asupra efectelor încălzirii globale.

De zece ani încoace, de la prima ediţie ce a avut loc la Sydney în Australia, an de an, prin diferite activităţi, se încearcă trezirea la viaţă a planetei, dar mai ales a oamenilor, împotriva distrugerii ei prin efectele încălzirii globale.

LĂSAȚI UN MESAJ