Opt cetăţeni străini au fost opriţi la frontiera cu Serbia

97

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – judeţul Timiş au depistat la frontiera cu Serbia şapte cetăţeni din Irak şi unul din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în România.

Ieri dimineaţă, pe timpul desfăşurării misiunilor de supraveghere a frontierei de staţ poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Cruceni – judeţul Timiş au observat în apropierea graniţei cu Serbia, opt persoane care au urcat în două autoturisme aflate pe comunicaţia DN 58B.
Imediat poliţiştii de frontieră au intervenit şi au oprit cele două autoturisme pentru verificări. Astfel au stabilit că cele două maşini erau conduse de doi cetăţeni români, iar în interior se aflau opt cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că grupul era format din şapte bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, şapte dintre ei având cetăţenie irakiană şi unul siriană. Şoferii celor două autoturisme sunt cetăţeni români, ambii având vârsta de 40 de ani şi domiciliul în judeţul Timiş.

Cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de staţ pentru cei opt cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni români. Totodată, pe numele celor doi cetăţeni români au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.
Autovehiculele au fost indisponibilizate la sediul sectorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ