Oportunități de finanțare în Regiunea Vest în anul 2023 | FOTO-VIDEO

62

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Asociația Consultanților în Management din România (AMCOR) a organizat o conferință regională interactivă în care au fost abordate cele mai noi informații privind Fondurile Europene disponibile pentru organizațiile din Regiunea Vest în 2023, sub genericul: „Noi soluții de Finanțare Europeană în anul 2023. Oportunități de finanțare în Regiunea Vest”.

Evenimentul a avut loc în sala Banat de la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT.
Scopul declarat al conferinței a fost de a face cunoscute diferite programe de finanțare de la nivel central și din Regiunea Vest în vederea prezentării oportunităților de finanțare care urmează a fi lansate pentru organizațiile private și publice din Regiunea Vest, prezentate de experți în domeniu.

În deschiderea conferinței a luat cuvântul Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, iar din partea AMCOR, președintel Petre Luigi LUICAN și vicepreședintele Marian Mocan. La început a fost arătat faptul că în ciuda birocrației complexe tot mai multe firme intenționează să apeleze la fonuri venite prin mijlocirea Comunității Europene. Dar pericolul pentru firme este sporit de faptul că apare o serie de firme ce promit multe dar în cel mai bun caz nu fac nimic. Dar se pot întâmpla și cazuri în care cei in firma credulă pot avea și mari pagube sau chiar probleme juridice dacă nu își selectează cu atenție consultanții cu are vor lucra.
Sala a fost arhiplină cu reprezentanți ai agenților economici ce au dorit să afle noutăți de la cei mai în măsură să explice fenomenul apelării la finanțări comunitare. Au mai fost de față și reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea Vest.
Lucrările conferinței au fost urmate de o serie lungă de întrebări și răspunsuri axate direct pe cazuri reale din practica unor companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.