Oportunism electoral: primarul Timișoarei se laudă cu un proiect care nu-i aparține

160

Biroul de presă al PSD Timiș semnalează un fapt din politica locală ce, conform opiniei lor, nu cadrează cu fair-play-ul necesar în actul de administrație corect. Recent, a fost definitivată situația destul de incertă legată de viitorul stadion al municipiului. Anumite declarații ale primarului Robu despre acest subiect sunt considerate de social-democrați ca fiind la limita realității. Noul stadion (ce încă nu există) deja este adjudecat de mai multe entități. Este încă un măr al veșnicei discordii politice.

„Compania Națională de Investiții a desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea studiilor de pre-fezibilitate și fezabilitate al noului stadion din Timișoara. Noua arenă sportivă, care se va construi pe locul actualului stadion „Dan Păltinișanu”, va avea o capacitate de 30.000 de locuri și va corespunde celor mai înalte standarde sportive. Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Timiș, condus de un membru al PSD, Călin Dobra, iar demersurile pentru demararea acestui proiect au fost susținute constant de către reprezentanții PSD.
Cu toate acestea, liberalul Nicolae Robu, cel care vizează un nou mandat de primar al Timișoarei, încearcă să-și asume meritele demarării acestui proiect. Într-o postare pe contul său de Facebook, primarul orașului de pe Bega încearcă să acrediteze ideea că realizarea noului stadion este „o preocupare tenace” încă din 2012. În realitate, însă, primarul Timișoarei s-a opus noului stadion, deoarece acesta este promovat de președintele CJ, Călin Dobra, de la PSD.
De altfel, această opoziție a primarului Timișoarei a fost exprimată în mai multe rânduri tot pe pagina sa de Facebook. În 2018, de exemplu, Nicolae Robu susținea că Primăria vrea să păstreze Stadionul “Dan Păltinişanu” şi arăta că un nou stadion, pe care îl vrea Consiliul Judeţean Timiş, în locul acestuia, ar putea fi construit pe o altă parcelă din zonă, proprietatea municipalităţii. Alegerile locale se apropie, iar în acest context primarul Timișoarei pare să nu mai țină cont de opiniile sale exprimate anterior”, se arată în poziția social-democraților.

LĂSAȚI UN MESAJ