Opinia unui consiler local PSD din CLT despre politica românescă a zâmbetului și cuțitului înfipt în partener

303

La ieșire de la ședința de ieri a premierului Sorin Grindeanu cu liderii PSD din județ cele mai multe voci erau de acord că trebuie făcut ceva pentru a corecta aberațiile din viața politică. Prea s-a adunat mult balast cear trage în jos actul de guvernare.

Unul din cei mai atipici consilieri locali, care a intrat de puțină vreme în vîrtejul politicii și care are astfel detașarea de a vedea mai clar lucrurile este regizorul Ion Ardeal Ieremia. Poate și datorită meseriei a văzut până acum mai multe lovituri de teatru și știe să distingă ușor sforile care se trag și mânuitorii lor.
-Domnule consilier, sunt niște momente mai tensionate în partidul dumneavoastră. S-au limpezit cât de cât apele?
Acum… experiența vieții ne învață că nimic important nu iese fără dureri. Și ca să fiu puțin mai discursiv, așa în declarația mea, pot să va spun că eu am ajuns în acest partid datorită bunei reputații a lui Sorin Grindeanu și a echipei care ulterior a compus Consiliul Local și Consiliul Județean. În mod clar zilele astea asistăm la probleme ce nu țin de doctrină, nu țin de program de guvernare. Este pur și simplu o răfuială între persoane. Iar apucăturile astea fanariote de a mazili pe cineva cu privirea tristă dar cu cuțitul adânc înfipt în aproapele tău e o pactică care vorbește foarte mult despre democrația internă din partide. Folosesc pluralul pentru că dacă ne uităm în urmă absolut toate partidele au aceaste apucături. De fapt este vorba despre a ne privi cu luciditate și de a vedea care este nivelul real al democrației în interiorul partidelor. Din punctul meu de vedere trebuie făcut ceva în direcția asta.