Operațiune amplă pentru destructurarea unei rețele de trafic de migranți FOTO-VIDEO

40
O operațiune amplă a avut loc, în Timișoara, pentru destructurarea unui grup specializat în trafic de migranți. Astfel, au fost descoperiţi într-un autocamion încărcat cu role de cablu, condus de un cetăţean turc, precum şi în zona adiacentă opririi acestuia, 33 de cetăţeni turci.
Ulterior, au fost depistaţi în două locaţii din municipiul Timişoara, folosite de membrii grupării pentru cazarea migranţilor, alţi 44 de cetăţeni din Turcia şi Siria. Totodată, poliţiştii de frontieră au depistat în trafic, într-un autoturism care circula în regim taxi, un cetăţean turc, şi el membru al reţelei.
”Ca urmare, au fost puse în executare patru mandate de aducere pentru patru cetăţeni români, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar pentru şoferul camionului în care au fost descoperiţi cei 33 de turci, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Din declaraţiile migranţilor a rezultat faptul că traficanţii solicitau de la fiecare dintre ei sume de bani cuprinse între 15.000 şi 20.000 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei”, a transmis Poliția de Frontieră.
Ancheta a început în luna august. Pe timpul investigaţiilor derulate, s-a stabilit că gruparea acționa într-un mod organizat, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România şi Turcia. Totodată, s-a stabilit că persoanele implicate în traficul de migranți, folosindu-se de conexiuni transfrontaliere, racolau tineri de origine afro-asiatică, în special de origine turcă, pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România.
Migranţii erau cazaţi la locaţii de pe raza municipiului Timişoara, după care erau preluaţi şi ascunşi în mijloace de transport marfă, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen. Pentru documentarea activităţii infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate, au fost derulate mai multe acţiuni de prindere în flagrant a unor camioane conduse de cetăţeni turci, în interiorul cărora au fost depistaţi mai mulţi migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ